KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus ESG voor juristen

Cursus ESG voor juristen

Hoe staat het met uw juridische kennis over duurzaamheidsvraagstukken?

Er is steeds meer vraag naar bedrijfsjuristen en advocaten met kennis van thema’s als ‘sustainability’, ‘purpose’ en ‘Environmental, Social en Governance’ (ESG). Deze thema’s zijn inmiddels een geïntegreerd deel van de strategie en het risicomanagement bij veel bedrijven. Juristen zijn nodig bij het borgen en checken van transparantie, de uitvoering van due diligence en de rapportageverplichting, maar vaak zijn ze nog niet of minimaal betrokken.

Van juristen wordt steeds vaker verwacht dat ze proactief meewerken aan de verduurzaming van ondernemingen en het bereiken van klimaat- en andere duurzaamheidsdoelen. En dat niet alleen. Als het geweten van de onderneming wordt van hen ook verwacht dat zij vanuit een signaleringsfunctie voor reputatierisico’s weten hoe deze begrippen worden toegepast.

Bedrijven hebben behoefte aan praktische juridische adviezen over de actuele ontwikkelingen. En die zijn er genoeg. Neem bijvoorbeeld de uitspraak Milieudefensie e.a./ Shell, maar ook de EU Green Deal, de Non financial Reporting Directive, de Due Diligence Richtlijn en de Corporate Sustainable Reporting Directive. Hoe vertaal je deze ontwikkelingen naar praktische maatregelen die het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen verzekeren?

In deze cursus gaan we op zoek naar antwoorden. De docent bespreekt de grondslagen van begrippen als sustainability, circulaire economie en sustainable development goals. Ook de doorwerking van ESG-doelen in het functioneren, het bestuur en het toezicht binnen de vennootschap komt aan bod. Verder gaan ze in op due diligence op ESG-onderwerpen binnen de waardeketen en sustainable finance. De Corporate Sustainable Reporting Directive komt eveneens aan bod.

Na afloop heeft u inzicht in de juridische aspecten van verduurzaming en handvatten voor de praktijk.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • De grondslagen van begrippen als sustainability, circulaire economie en sustainable development goals.
  • De doorwerking van ESG-doelen in het functioneren, het bestuur en het toezicht binnen de vennootschap.
  • Due diligence op ESG-onderwerpen binnen de toeleveringsketen.
  • Sustainable finance
  • De Corporate Sustainable Reporting Directive.

Programma

Datum en tijd: 10 oktober 2024 van 13.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Quinton House, Utrecht

Sprekers

  • Mr. Weero Koster

    CEO en Principal bij Aeolian

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling