KiesUwCursus
€ 155,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus Eigendomsvoorbehoud

Cursus Eigendomsvoorbehoud

Docent Emil Verheul besteedt in dit onderdeel aandacht aan de wijze waarop het eigendomsvoorbehoud kan worden geconstrueerd, in het bijzonder in verband met het type vorderingen waarvoor een eigendomsvoorbehoud kan worden bedongen. Daarnaast komt de constructie van het eigendomsvoorbehoud in driepartijenrelaties aan de orde, zoals bij financiering door een derde en bij inkooporganisaties. Ook gaat de docent in op de mogelijkheid van verpanding van de voorwaardelijke eigendom, waarbij in het bijzonder besproken wordt op welke wijze dit pandrecht kan worden uitgewonnen en welke gevolgen de uitoefening van het eigendomsvoorbehoud heeft voor het pandrecht. Tot slot komen aan bod enkele veelvoorkomende wijzen waarop een eigendomsvoorbehoud tot een einde kan komen, zoals door oneigenlijke vermenging, zaaksvorming en doorverkoop door de koper.

Deze cursus is onderdeel van de intensieve driedaagse cursus Zekerheidsrechten verdiept. U kunt zich inschrijven voor een cursusdeel, of de volledige cursus. De volledige cursus bestaat uit de volgende cursusonderdelen:

  • Cursus Hoofdelijkheid en borgtocht (2 april van 09.30 – 12.45 uur)
  • Cursus Eigendomsvoorbehoud (2 april van 13.30 – 15.30 uur)
  • Cursus Executie van zekerheden (2 april van 15.45 – 17.45 uur)
  • Cursus Hypotheek en pandrecht op andere goederen dan vorderingen, zekerheidsrechten in collectief verband (10 april van 9.30 – 16.45 uur)
  • Online cursus Pandrecht op vorderingen (18 april van 9.30 – 12.45 uur)

Programma

Datum en tijd: 2 april 2024 van 13.30 uur tot 15.30 uur
Locatie: Quinton House Utrecht

Sprekers

  • Mr. Emil Verheul

    Universitair docent privaatrecht, Rijksuniversiteit Groningen en wetenschappelijk medewerker Wijn & Stael Advocaten

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling