console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Online Cursus De Statutair bestuurder

Online Cursus De Statutair bestuurder

Info

De statutair bestuurder van een N.V. of B.V. heeft een bijzondere positie in het recht omdat zowel sprake is van een vennootschapsrechtelijke band als van een contractuele band (bij een beursgenoteerde N.V.) of arbeidsverhouding met de vennootschap. Aan de hand van recente jurisprudentie en praktijkvoorbeelden bespreekt Edward de Bock de verhouding tussen bestuurder en vennootschap en legt uit wat de ‘dualiteit’ betekent voor de rechtspositie van de statutair bestuurder.

Aan bod komen onder andere:

  • positie bestuurder; dubbele rechtsbetrekking en benoeming
  • vennootschapsrechtelijk en arbeidsrechtelijk ontslag
Programma"

Programma

Datum en tijd: donderdag 15 april 2021

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur           deel II
16.15 – 16.30 uur           pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Persoon

Sprekers

  • mr. E. de Bock

    Edward is 1 januari 2016 benoemd tot lid van het bestuur van Houthoff en bekleedt sinds 1 april 2017 de functie van managing partner. Edward is gespecialiseerd in arbeids- en pensioensrecht, met name in de arbeids- en pensioensrechtelijke aspecten van fusies, overnames en joint ventures. Hij adviseert en procedeert op het gebied van medezeggenschapsrecht en individueel en collectief pensioenrecht en arbeidsrecht waaronder individueel en collectief ontslagrecht. Edward is een van de toonaangevende specialisten in Nederland op het gebied van (bestuurs)beloning en op het gebied van ontslag van bestuursleden en directeuren. Edward is voorzitter van het Employment & Pensions team van Houthoff. Hij is lid van de Amsterdamse en Rotterdamse Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten en van de International Pension and Employee Benefits Lawyers Association. Hij publiceert en doceert regelmatig over arbeids- en pensioensrecht bij diverse instituten, universiteiten en het professionele trainingsprogramma van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling