KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus De groene aandeelhoudersovereenkomst

Cursus De groene aandeelhoudersovereenkomst

Hoe zet u ESG-doelen om in afdwingbare afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst?

Ook in het ondernemingsrecht is ESG een belangrijk thema. Eén van de overeenkomsten waarin dit tot uiting komt is de aandeelhoudersovereenkomst. Om ESG-doelen te behalen, is het wenselijk om goede afspraken te maken tussen aandeelhouders, commissarissen en bestuurders van vennootschappen. Daarom ontstaat in de praktijk steeds meer behoefte om afspraken over ESG vast te leggen in de aandeelhoudersovereenkomst. Hoe zet u daarin de ESG-doelen om in afdwingbare afspraken?

In deze cursus bespreekt de docent het juridisch kader van aandeelhoudersovereenkomsten. Wat is de verhouding met de statuten van de vennootschap? Ook gaat ze in op de doorwerking en de geldigheid van afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst. Verder komen veelvoorkomende onderdelen van een aandeelhoudersovereenkomst aan bod.

Na afloop heeft u stevige basiskennis over de aandeelhoudersovereenkomst en over hoe u ESG daarin een plek kunt geven. U weet welke afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst geldig zijn en vennootschappelijke doorwerking kennen. Ook kent u de meest voorkomende clausules in aandeelhoudersovereenkomsten en bent u zich bewust van de grootste valkuilen en onderhandelingspunten in aandeelhoudersovereenkomsten.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Juridisch kader aandeelhoudersovereenkomsten: verhouding met de statuten van de vennootschap, doorwerking en geldigheid van afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst
  • Veelvoorkomende onderdelen van een aandeelhoudersovereenkomst: financiering, governance, deadlock-bepalingen, overdacht van aandelen, drag- en tag along-bepalingen, exit-bepalingen, leaver-bepalingen
  • Hoe u afspraken kunt maken over ESG in de aandeelhoudersovereenkomst

Programma

Datum en tijd: 20 juni 2024 van 12.30 uur tot 16.45 uurinsolvefinanmm

Sprekers

  • Maaike Kamps

    Advocaat bij Van Benthem & Keulen

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling