KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)

Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)

Met ingang van 1 januari 2019 wordt de btw-sportvrijstelling uitgebreid. Wat betekent de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling nou precies voor btw sportstructuren? Welke acties kunt u ondernemen om het belastingvoordeel te behouden? Joep Swinkels besteedt uitgebreid aandacht aan de verschillende subsidieregelingen zoals de SPUK en de subsidieregeling voor amateursportorganisaties BOSA. Daarnaast bespreekt hij de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Hij gaat in op nieuwe ontwikkelde modellen om het btw-voordeel te behouden. Is het verstandig om een sport BV op te richten? Joep brengt uw kennis over btw en sport (structuren) in één middag op topniveau. De cursus is eerder beoordeeld met een 8,8!

U krijgt een uitgebreid naslagwerk waarin alle fiscale aspecten van de besproken exploitatiemodellen volledig zijn uitgewerkt. De nieuw ontwikkelde modellen om btw-voordeel te behouden lichten we nauwkeurig toe en u ontvangt een uitgebreide toelichting van deze modellen.

Uw eigen praktijkcasus en/of specifieke vraag
Heeft u specifieke vragen of een praktijkcasus die u tijdens de cursus wilt bespreken? Email deze uiterlijk één week voor de cursus naar [email protected] of neem uw vraag mee naar de cursus. U krijgt direct antwoord!
Loopt u na deze cursus toch nog tegen lastige situaties of problemen aan? Dan kunt u tot een aantal weken na de cursus nog contact opnemen met de docent om uw vragen voor te leggen.

Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Deze korting wordt verrekend op de factuur die u van de opleider ontvangt.

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma

Aan bod komen alle btw-aspecten van sport, de aanpassing van de btw-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties. U wordt bijgespijkerd over alle fiscale aspecten en u krijgt antwoord op o.a. de volgende vragen:

 • Sport. Wat is sport en wat niet? Wie kunnen gebruik maken van de fiscale voordelen van het Sportbesluit?
 • Sportvereniging. Wat is de btw-positie van een sportvereniging? Welke fiscale voordelen zijn te behalen? Hoe werkt een kantinestichting?
 • Binnensportaccommodaties. Welke exploitatiemodellen worden toegepast en wat zijn de fiscale aspecten en ontwikkelingen?
 • Buitensportaccommodaties. Welke exploitatiemodellen worden nu toegepast en wat is de visie van de Belastingdienst?
 • Sportbedrijf. Welke fiscale voordelen heeft een sportbedrijf?
 • Wetswijziging. Wat houdt de wetswijziging in en hoe kunt u anticiperen? Moet u een BV oprichten of de stichting transformeren in een BV? Wat zijn de aandachtspunten?
 • Sportcoöperatie. Wat wordt bedoeld met de Sportcoöperatie en wat zijn de fiscale aspecten en fiscale voordelen?
 • Sportlandschap. Biedt het sportlandschap de mogelijkheid om de kosten van BTW te beperken?
 • Commerciële exploitatie. Welke mogelijkheden zijn er om uw sportaccommodatie in 2019 commercieel en belast met btw te exploiteren. Wat zijn de fiscale aandachtspunten van een Sport BV?
 • SPUK. Wat kunt u allemaal claimen aan subsidie?
 • BOSA. Hoe verkrijgt u deze subsidie? Waar moet u op letten?
 • BOSA/SPUK. Welke mogelijkheden zijn er om het bedrag aan subsidie te optimaliseren?

17.00 uur Einde programma

Sprekers

 • Mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels

  Concernfiscalist Rijksbelastingen bij Gemeente Utrecht. Vaktechnisch medewerker fiscale kennisbank Taxnavigator

Editie(s)

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling