KiesUwCursus
€ 350,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus Blockchain en smart contracts: uitdagingen voor het recht

Cursus Blockchain en smart contracts: uitdagingen voor het recht

Inhoud van de cursus

Blockchain: de meeste juristen hebben er wel van gehoord, weten dat het met Bitcoin te maken heeft en dat sommigen menen dat het een vergaande invloed zal hebben op onze toekomstige manier van zakendoen. Maar wat is het nou echt? Hoe werkt het, waarvoor is het nuttig en voor welke problemen biedt het geen oplossing? In één middag zal de techniek achter blockchain op een functioneel niveau uitgelegd worden. We gaan in op het Proof of Work consensus mechanisme, op het onderscheid tussen public en private blockchains, op potentieel zinvolle toepassingen van blockchains, op smart contracts, decentrale apps (dApps) en distributed anonymous organizations. Een paar voorbeelden van nuttige toepassingen zullen worden toegelicht. Vervolgens komt de vraag aan de orde voor welke uitdagingen gebruik van blockchains het recht stelt.

Leerdoel 

Na het volgen van deze cursus begrijpt een cursist op functioneel niveau hoe een blockchain werkt, heeft inzicht in de toepassingsmogelijkheden van blockchain en kan voorstellen voor toepassingsmogelijkheden kritisch beoordelen. Begrip van de techniek en de toepassingsmogelijkheden maakt de cursist tot een waardevolle gesprekspartner voor blockchain start-ups die vragen hebben over de juridische haken en ogen van hun plannen.  

Doelgroep

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, leden van de rechterlijke macht of het OM. 
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau

Verdiepend

Programma

Datum en tijd: dinsdag 17 december 2019, van 13:00 tot 17:30.

12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-14.30 uur: Hoe werkt een blockchain?
14.30-14.45 uur: Pauze
14.45-15.45 uur: Praktijkvoorbeelden
15.45-16.00 uur: Pauze
16.00-17.30 uur: Uitdagingen voor het recht

Sprekers

  • Mr. dr. Tina van der Linden

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling