console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 325,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus bijstand aan fraudeverdachten: Beleving en gevolgen van strafrechtspleging & afwegingen bij advisering

Cursus bijstand aan fraudeverdachten: Beleving en gevolgen van strafrechtspleging & afwegingen bij advisering

Info

Strafrechtelijke onderzoeken naar fraude onderscheiden zich van onderzoeken naar de meer commune feiten. Verdachten in dergelijke fraudeonderzoeken, fraudeverdachten, voldoen over het algemeen aan een bepaald profiel. Vaak zijn zij intelligent, hebben een gezin, goede baan dan wel een eigen onderneming.

Bij de start van een strafrechtelijk onderzoek, althans vanaf het moment dat zij daarvan op de hoogte raken, komt er dan ook veel op deze fraudeverdachten af. Doorzoekingen vinden plaats, er wordt beslag gelegd op bankrekeningen en niet zelden worden dwangmiddelen ingezet. In dergelijke zaken wordt vanuit de verdediging bij de advisering vaak met name gefocust op het juridische: wat kan in die zin worden betekend voor cliënten. De impact van een strafrechtelijk onderzoek gaat echter juist voor fraudeverdachten veel verder dan deze juridische gevolgen.
Deze cursus heeft tot doel inzicht te geven in de niet-juridische impact van strafrechtelijke onderzoeken en een eventueel daarop volgende strafrechtelijk vervolging voor fraudeverdachten.
Tijdens de cursus vertelt Dennis Lesmeister, een van de veroordeelden uit de Vastgoedfraudezaak, hoe hij zijn vervolging heeft ervaren. Hij geeft de cursus samen met Wim Huisman, professor criminologie aan de VU. Wim Huisman behandelt onder meer resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over deze gevolgen. Aan de hand hiervan wordt besproken hoe de specifieke belevingen en gevolgen van fraudeverdachten bij hun advisering en begeleiding dienen te worden betrokken.
Doelgroep
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus staat nadrukkelijk ook open voor medewerkers van opsporingsautoriteiten, officieren van justitie en rechters. Zij krijgen bij het volgen van deze cursus uit eerste hand een kijkje in de keuken waarbij de beleving van fraudeverdachten en de gevolgen van de strafrechtspleging inzichtelijk worden gemaakt De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
Programma"

Programma

13.00-13.30 uur: ontvangst met koffie en thee
13.30-17:30 uur: college, het volledige programma wordt nog bekend gemaakt
17:30-18:00 uur: borrel
Persoon

Sprekers

  • Wim Huisman

    Professor criminologie aan de VU

  • Dennis Lesmeister

    Eén van de veroordeelden uit de Vastgoedfraudezaak

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling