console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 450,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus Adviseren en procederen rond de bancaire zorgplicht

Cursus Adviseren en procederen rond de bancaire zorgplicht

Info

Bent u op de hoogte van de vermogensrechtelijke vraagstukken die samenhangen met de bancaire zorgplicht?

Hoe gaat u om met vraagstukken op het snijvlak van het vermogensrecht en de bancaire zorgplicht? In deze cursus gaat docent Charlotte Spierings in op thema’s als de uitleg en oneerlijkheid van rentewijzigingsbedingen, informatieverstrekking en overkreditering. Ook komt de overdracht van kredietvorderingen aan bod. De docent gaat onder meer in op de wisselwerking tussen EU-recht en de nationale rechtsorde.

Uiteraard bespreekt de docent ook actuele jurisprudentie zoals de uitspraak van de Commissie van Beroep van KIFID 2021-0015. Daarin is aangegeven dat een consument mag verwachten dat de rente op een doorlopend krediet in de pas blijft lopen met de marktrente. Wat betekent deze uitspraak voor de banken? Ook de uitspraak van de Hoge Raad van 10 juli 2020 (ECLI:NL:HR:2020:1274) over de overdracht van een vordering door een bank aan een niet-bank komt aan bod. Wat is impact van deze jurisprudentie op de dagelijkse praktijk?

Na afloop van de cursus bent u goed op de hoogte van de verschillende civielrechtelijke kwesties die samenhangen met de bancaire zorgplicht. U krijgt antwoord op de voor uw praktijk belangrijkste vraagstukken.

De cursus ‘Adviseren en procederen rond de bancaire zorgplicht’ is onderdeel van de cursusreeks Grip op de civiele rechtspraktijk.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Rentewijzigingsbedingen
  • Overkreditering
  • (Precontractuele) informatieverstrekking
  • Ambtshalve toetsing
  • Overdracht van kredietvorderingen
Programma"

Programma

Datum en tijd: 7 december 2021 van 09.00 uur tot 12.15 uur

Persoon

Sprekers

  • Mr. Charlotte Spierings

    Advocaat Clifford Chance LLP

Review

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling