console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Actualiteiten overheidsaansprakelijkheid

Cursus Actualiteiten overheidsaansprakelijkheid

Info

ACTUALITEITEN OVERHEIDSAANSPRAKELIJKHEIDSRECHT IN ÉÉN DAGDEEL

Wilt u op een efficiënte en tegelijk grondige manier op de hoogte worden gebracht van de actuele ontwikkelingen in het overheidsaansprakelijkheidsrecht? Dan is de cursus Actualiteiten overheidsaansprakelijkheidsrecht van de VU Law Academy zeker iets voor u! 

Het overheidsaansprakelijkheidsrecht is voortdurend in beweging en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In deze cursus behandelen we actuele ontwikkelingen op het gebied van het overheidsaansprakelijkheidsrecht, van onrechtmatige besluiten tot onrechtmatig feitelijk handelen en nalaten. Aan de hand van recente wetgeving en jurisprudentie nemen we u mee langs actuele ontwikkelingen in het overheidsaansprakelijkheidsrecht. Houd uzelf scherp met deze cursus. Tijdens deze cursus worden de hoofdlijnen uit het overheidsaansprakelijkheidsrecht uitgebreid behandeld. Ook bespreken we de recente en aankomende wetswijzigingen en gaan we in op recente uitspraken van de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep. De uitleg wordt gegeven door een combinatie van theorie en praktijk. Als u de cursus hebt gevolgd, bent u weer helemaal bij. 

Onderwerpen
Aan de orde komen: 
•    de schadeverzoekschriftprocedure bij de bestuursrechter (titel 8.4 Awb) 
•    schadevergoeding door de burgerlijke rechter (titel 6.3 BW) 
•    behoorlijk omgaan met schadeclaims (nationale ombudsman) 
•    effectieve en efficiënte afwikkeling van verzoeken om compensatie 
•    schuld- en risicoaansprakelijkheid 
•    voetangels en klemmen, zoals formele rechtskracht, causaal verband, relativiteit, eigen schuld en verjaring 

Leerdoel
Na deze cursus bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van de onrechtmatige overheidsdaad. Na afloop van de cursus kunt u de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw eigen praktijk toepassen.

Doelgroep
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau
Basiskennis van het leerstuk van de onrechtmatige daad is aan te bevelen. Deze kan opgefrist worden door bestudering van de literatuur die voorafgaand aan de cursus beschikbaar wordt gesteld.

Programma"

Programma

12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 
13.00-17.30 uur: College 
Persoon

Sprekers

  • Tijn Kortmann

    Advocaat en counsel bij Stibbe

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling