KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Actualiteiten onderwijsrecht

Cursus Actualiteiten onderwijsrecht

Op de hoogte van de ontwikkelingen in het onderwijsrecht

De cursus Actualiteiten onderwijsrecht biedt u een actueel overzicht van de veranderingen in de wet- en regelgeving en recente jurisprudentie in het onderwijs.

Voor wie is deze cursus?
Advocaten, rechtsbijstandverleners, (beleids)medewerkers van gemeentelijke, regionale en bijzondere onderwijsorganisaties, in onderwijsrecht geïnteresseerde belangstellenden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

De onderwijswetten zijn belangrijk voor de rechten en plichten van leerlingen, ouders en studenten en vormen ook hét juridisch kader voor schoolbesturen en schoolleiders. In deze cursus wordt ingegaan op (aanstaande) wetswijzingen en jurisprudentie. Kernthema’s daarbij zijn in ieder geval: burgerschap, het stichten van nieuwe scholen, governance, passend onderwijs en ontwikkelingen in de rechtsbescherming van leerlingen en studenten.

Cursusleiding
Deze cursus staat onder leiding van Prof. dr. Renée van Schoonhoven, hoogleraar Onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Docenten
Mr. dr. Martijn Nolen, directeur Bestuur en Beleid at Vereniging CVO Rotterdam en omgeving.
Prof. dr. Renée van Schoonhoven, hoogleraar Onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Programma

Datum en tijd: dinsdag 18 juni 2024, van 13:00 tot 17:30 uur.

Locatie: wordt nog bekend gemaakt.

Sprekers

  • Prof. dr. Renée van Schoonhoven

    Hoogleraar Onderwijsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU. Sinds 2015 bekleedt prof. dr. Renée van Schoonhoven de bijzondere leerstoel 'onderwijsrecht met betrekking tot het beroepsonderwijs' aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  • Mr. dr. Martijn Nolen

    Hoofd Juridische Zaken aan Tilburg University

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling