KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Actualiteiten onderwijsrecht

Cursus Actualiteiten onderwijsrecht

Hybride: deze cursus kunt u op locatie in Amsterdam volgen of online via ZOOM

De cursus actualiteiten onderwijsrecht biedt u een actueel overzicht van de veranderingen in de wet- en regelgeving en recente jurisprudentie in het onderwijs.

Deze cursus biedt u een actueel overzicht van de veranderingen in de wet- en regelgeving en recente jurisprudentie in het onderwijs. De onderwijswetten zijn belangrijk voor de rechten en plichten van leerlingen, ouders en studenten en vormen ook hét juridisch kader voor schoolbesturen en schoolleiders. In deze cursus wordt ingegaan op (aanstaande) wetswijzingen en jurisprudentie. Kernthema’s daarbij zijn in ieder geval: burgerschap, het stichten van nieuwe scholen, governance, passend onderwijs en ontwikkelingen in de rechtsbescherming van leerlingen en studenten.

Docenten en cursusleiding
Deze cursus staat onder leiding van Prof. dr. Renée van Schoonhoven, hoogleraar Onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Voor wie is deze cursus?
Advocaten, rechtsbijstandverleners, (beleids)medewerkers van gemeentelijke, regionale en bijzondere onderwijsorganisaties, in onderwijsrecht geïnteresseerde belangstellenden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Resultaat

De cursist is na afloop op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsrecht.
De cursist kan deze kennis in de praktijk van rechtsbijstandverlening, advisering en beleidsontwikkeling toepassen. De belangrijkste uitspraken en literatuur zijn per deelgebied geordend in de reader zodat relevante informatie eenvoudig terug te vinden is.

Waardering
“Fijn om een update te krijgen aan de hand van recente casussen!”
”Verscheidenheid aan onderwerpen”
”Korte tijdsinvestering, maar veel kennis opgedaan”

Programma

Datum en tijd: dinsdag 28 juni 2022 van 13:00 tot 17:30 uur.

13.00-14.00 college
14.00-14.10 pauze
14.10-15.10 college
15.10-15.20 pauze
15.20-16.20 college
16.20-16.30 pauze
16.30-17.30 college

Locatie
Hybride. Omdat er grote vraag is naar zowel cursussen online als ook cursussen op de VU, zullen de cursussen van de VU Law Academy in het voorjaar van 2022 allemaal hybride worden aangeboden. Dit betekent dat u als cursist kunt kiezen of u de cursus live op de VU of live online via Zoom volgt. U maakt uw voorkeur kenbaar (live op de VU of live online via Zoom) via een nieuw veld op het inschrijfformulier van de cursussen.
Let op: indien zich minder dan 5 cursisten opgeven voor de klassikale variant, behoudt de VU Law Academy zich het recht voor om de cursus alleen online aan te bieden. We laten u dit tijdig voor de start van de cursus weten.

Sprekers

  • Prof. dr. Renée van Schoonhoven

    Hoogleraar Onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam

  • Mr. dr. Martijn Nolen

    Hoofd Juridische Zaken aan Tilburg University

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling