KiesUwCursus
€ 445,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Online Cursus actualiteiten aanbestedingsrecht voor juristen en inkoopprofessionals

Online Cursus actualiteiten aanbestedingsrecht voor juristen en inkoopprofessionals

Online middagcursus aanbestedingsrecht voor juristen en inkoopprofessionals

Deze halfjaarlijkse cursus ontsluit de volledige aanbestedingsrechtelijke jurisprudentie die is gepubliceerd in de periode van 1 mei tot 1 november 2019. Alle jurisprudentie (ca. 100 uitspraken) wordt thematisch geordend en beschikbaar gesteld door middel van een praktisch en toegankelijk naslagwerk. Daarvan worden de 50 meest interessante besproken tijdens de cursus. Dat gebeurt eveneens thematisch, waarbij te denken valt aan onderwerpen als: aanbestedingsplichtige opdrachten, private aanbestedingen; transparantiegebreken; proportionaliteitsgebreken; Grossmann-verweer; motivering van de gunningsbeslissing; herstel van fouten in inschrijvingen; intrekking van de aanbesteding; wezenlijke wijzigingen; rechtsbescherming, etcetera. 

Leerdoel

Aan het einde van deze cursus kan de cursist aanbestedingsrechtelijke vraagstukken in concrete praktijksituaties beantwoorden in overeenstemming met de actuele stand van het aanbestedingsrecht. 

Doelgroep

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. Ook voor professionals met een niet-juridische achtergrond met voldoende kennis van het aanbestedingsrecht is deze cursus uitermate geschikt. 

Niveau

Verdieping /Specialisatie (basiskennis en enige praktijkervaring vereist)

Reacties en waardering van cursisten

“Grondige analyse van de jurisprudentie; levert direct toepasbare kennis op!” 
“Heel helder gepresenteerd. Actueel. Het inzicht dat je krijgt in de verschillende visies is echt op academisch niveau.” 
“Het is een leuke laagdrempelige manier om weer up-to-date te geraken.” 
“Wat me met name aansprak waren de diepgang van het besprokene en de excellente opzet van het cursusmateriaal, waardoor dit als goed naslagwerk fungeert.” 

In 2018 beoordeelden de deelnemers de cursus gemiddeld met een 8,2 en de docenten met een 8,6. 

Programma

Datum en tijd: donderdag 2 juli 2020, van 13:00 tot 16:00 uur.

Sprekers

  • Prof. mr. Chris Jansen

    Hoogleraar Privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, voorzitter van de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE) en raadsheer-plaatsvervanger in de gerechtshoven ’s-Hertogenbosch en Den Haag

  • Prof. mr. E. (Elies) Steyger

    Hoogleraar Europees bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling