KiesUwCursus
Home Cursussen Corporate Arbeidsrecht

Corporate Arbeidsrecht

Overgang van onderneming

In deze cursus neemt Ronald Beltzer, Nederlands bekendste specialist op dit terrein, u mee in de ontwikkelingen ten aanzien van dit thema. In 2020 verscheen de uitgave Overgang van Onderneming van zijn hand. Aan een tweede druk wordt momenteel gewerkt.

De rechtspraak over overgang van onderneming heeft de afgelopen paar jaar enkele opzienbarende uitspraken laten zien. Zo blijkt een arbeidsovereenkomst deelbaar te zijn – en dus over verschillende verkrijgers te kunnen worden verspreid – , blijken vervoersmiddelen, zoals bussen, toch niet altijd een onderneming ‘kapitaalintensief’ te maken en kan de overgang van de klantenkring al een overgang van onderneming bewerkstelligen. Tel daarbij op dat de vraag wat een voor overgang vatbare arbeidsvoorwaarde nog steeds niet is uitgekristalliseerd (denk aan senioriteit) en dat onduidelijk is hoe men met driehoeksverhoudingen dient om te gaan (gaan payrollwerknemers mee over?) en het belang van het thema voor de praktijk wordt direct duidelijk.

Verder worden tijdens deze cursus behandeld: de statutair bestuurder, reorganisatie, governance en medezeggenschap.

Omdat overgang van onderneming veel over feiten gaat, is in deze cursus volop ruimte ingebouwd voor het bespreken van casusposities.

Programma

Datum en tijd: dinsdag 28 november 2023, van 13.00 – 17.30 uur

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Sprekers

  • mr. dr. R.M. Beltzer

    Ronald Beltzer (Amsterdam 1971) is advocaat bij Maes Law BV. Hij heeft jaren als raadsheer-plv gewerkt bij het Hof Amsterdam (OK) en was hoogleraar arbeid & onderneming aan de UvA. Hij heeft enkele honderden publicaties op zijn naam staan, in het bijzonder op het gebied van het arbeidsrecht.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling