KiesUwCursus
€ 250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Corporate Arbeidsrecht

Corporate Arbeidsrecht

Beide sprekers zullen in hun cursus uitgebreid ingaan op de volgende vragen:

  • wanneer is een (ver)koop traject een overgang van onderneming
  • wat zijn de criteria en de gevolgen van een overgang van onderneming. Bij de bespreking van de gevolgen zullen de sprekers ook ingaan op de arbeidsvoorwaarden.

Wat gebeurt daarmee en gaan die onverkort mee over? Is het mogelijk te harmoniseren na een overgang van onderneming?

Verder zullen de sprekers daarbij de medezeggenschapsaspecten behandelen:

  • wanneer is advies van de ondernemingsraad vereist
  • op welk tijdstip moet dat worden gevraagd?

Tenslotte zullen de sprekers ook stilstaan bij de rol van de (statutair) bestuurder in het arbeidsrecht. Bij al deze onderwerpen zal ook de meest recente jurisprudentie aan bod komen.

Programma

Maandag 21 september 2020

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur           deel II
16.15 – 16.30 uur           pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Sprekers

  • Mr. H. Bogaard

    Hélène Bogaard is partner binnen de praktijkgroep Employment van het Amsterdamse kantoor van DLA Piper. Zij is gespecialiseerd in nationaal en internationaal arbeidsrecht en arbeidsrechtelijke aspecten van transacties en adviseert lokale en internationale ondernemingen omtrent alle aspecten van collectieve en individuele arbeidsrelaties. Hélène heeft ruime expertise met arbeidsrechtelijke en pensioenkwesties bij grootschalige ondernemingsrechtelijke en financiële transacties, in- en outsourcing en reorganisaties- en integratieprocessen. Zij heeft tal van cliënten geadviseerd omtrent grootschalige verhuizingen, herstructureringen, collectieve ontslagen en harmonisering van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Verder heeft zij jarenlange ervaring met individuele ontslagzaken met betrekking tot bestuurders en het voeren van procedures. Bovendien doceert zij regelmatig over Nederlands arbeidsrecht en in het bijzonder over overgang van onderneming.

  • Mr. J. de Bok

    Jasper de Bok is Senior Associate binnen de praktijkgroep Employment van het Amsterdamse kantoor van DLA Piper. Hij is gespecialiseerd in (inter)nationale arbeidsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke aspecten van transacties, alsook corporate litigation. Ook Jasper adviseert lokale en internationale ondernemingen omtrent alle aspecten van collectieve en individuele arbeidsrelaties. Jasper adviseert cliënten veelvuldig omtrent overgang van ondernemingen, herstructureringen, integratie vraagstukken en reorganisaties. Verder procedeert Jasper met enige regelmaat in eerste aanleg en in hoger beroep.

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling