KiesUwCursus
Home Cursussen Contracteren: software-overeenkomst (voor juridische professionals)

Contracteren: software-overeenkomst (voor juridische professionals)

Software is onderdeel van vrijwel ieder ICT-contract. Beheersen van licentieaspecten is dan ook een vereiste voor een senior adviseur. Welke modellen voor licentieverlening zijn er, wat vereisen deze contractueel en welke randvoorwaarden zijn van belang vanuit zowel de positie van licentiegever als licentienemer? Tevens worden de beginselen van contracteren bij software-ontwikkeling tijdens deze masterclass software-overeenkomst behandeld.

U ontvangt het Handboek ICT-contracten. Handboek ICT-contracten: meer dan 100 contractclausules worden uitgewerkt en besproken, met voorbeeldteksten, alternatieven en analyse.

INTERACTIEF EN PRAKTIJKGERICHT

De insteek van de training is interactief en praktijkgericht. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. Ook wordt de meest recente en relevante jurisprudentie behandeld. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Programma

Donderdag 24 januari 2019 van 13:00 – 17:00 uur, Amsterdam

Na deze training kan de adviseur:

• De verschillende modellen toepassen in de praktijk van een specifieke ondernemer, en daarbij het juiste model kiezen en verwerken in een overeenkomst
• De belangen van licentiegever én licentienemer herkennen en waar nodig beargumenteren
• Een ontwikkelcontract opstellen voor zowel het ontwikkelen middels de agile of waterfall methode

Sprekers

  • Arnoud Engelfriet

    Arnoud Engelfriet is algemeen directeur / opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.

  • Itte Overing

    Itte Overing is sinds augustus 2010 juridisch adviseur bij ICTRecht en manager van het cloudteam. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloud computing. Zij heeft zich hierbij gespecialiseerd in de continuïteit van bedrijf én dienst, de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud en “notice and takedown”.

Editie(s)

Reviews over cursussen van ICTRecht

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling