KiesUwCursus
Home Cursussen Contracten maken en beoordelen

Contracten maken en beoordelen

Voor goed begrip van het Contractenrecht is inzicht nodig in theorie en vooral praktijk. In de cursus ‘Contracten maken en beoordelen’ bespreekt docent Edwin van Wechem aan de hand van de theorie een aantal clausules en spitst daarna toe op de toepassing in de praktijk. Er bestaan maar weinig opleidingen voor het schrijven en het beoordelen van contracten. Het is klaarblijkelijk een onderwerp waarmee de Nederlandse jurist in de praktijk met ‘trial and error’ zijn pad moet vinden. Docent Edwin van Wechem, die ruime ervaring in de (internationale) contractenrechtpraktijk heeft, deelt zijn tips en tricks met u. En natuurlijk bespreekt hij de relevante en recente arresten van de Hoge Raad. Hierbij wordt onder meer ingegaan op het thema ‘leren exonereren’, waarbij een aantal Hoge Raad arresten uit 2019 en 2020 wordt betrokken waarin door ons hoogste rechtscollege een scherp onderscheid tussen diverse rechtsvorderingen wordt aangebracht. Maar de uitsmijter is een spiksplinternieuw arrest van de Hoge Raad in 2021 over de beoordeling van een standaard exoneratie clausule.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, notarissen en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissenrecht bezitten.

Niveau is verdieping.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, notarissen en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissenrecht bezitten.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 – 13.30 Ontvangst met een broodje
13.30 – 15.00 Totstandkoming van overeenkomsten
Beoordeling van overeenkomsten
Letters of intent en clausules daaruit
15.00 – 15.30 Beoordelen en opstellen van disclaimers
15.30 – 15.45 Pauze
15.45 – 16.45 Vervolg beoordelen en opstellen van disclaimers
16.45 – 17.45 Opstellen en beoordelen diverse clausules zoals clausules voor finale kwijting, geheimhouding, eigendomsvoorbehoud etc
17.45 Afsluiting

Sprekers

  • Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem

    Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

Editie(s)

  • wo 05 apr 2023
  • Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport
  • Taurus Avenue 12
  • 2132 LS
  • Hoofddorp
Plan route

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling