console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Compacte Basiscursus Relatievermogensrecht*

Compacte Basiscursus Relatievermogensrecht*

Info

In 1 dag helemaal op de hoogte van de basisbeginselen van het relatievermogensrecht!

Relatievermogensrecht in de praktijk: een stevig fundament
Om jouw clienten in je familierechtpraktijk goed te kunnen adviseren is het van belang dat je de basisbeginselen van het relatievermogensrecht beheerst. Het relatievermogensrecht omvat het huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht. 

De docente, mr. Mirella Peereboom-van Drunick, is een expert op dit gebied. Zij geeft je naast de benodigde praktische kennis ook nuttige tips & tricks voor jouw praktijk. 

Na afloop van deze nieuwe compacte basiscursus relatievermogensrecht heb je een compleet overzicht van de voor jouw praktijk benodigde vermogensrechtelijke onderwerpen ten aanzien van gehuwden en partners die ongehuwd (en ongeregistreerd) met elkaar samenwonen. 

Doelgroep: advocaten, advocaat-stagiaires, juristen in de familierechtpraktijk en mediators.

Programma"

Programma

Met deze nieuwe basiscursus relatievermogensrecht krijg je in compacte vorm een goede inleiding in de vermogensrechtelijke onderwerpen ten aanzien van gehuwden en partners die ongehuwd (en ongeregistreerd) met elkaar samenwonen.

Het relatievermogensrecht in ruime zin staat op het programma: aan bod komt zowel de vermogensrechtelijke positie van gehuwden (en geregistreerd partners) als die van ongehuwde(n).

Globaal programma:

 • Kosten huishouding
 • Vergoedingsrechten
 • Toestemming en bestuur
 • (Beperkte) gemeenschap van goederen
 • Ontbinding van de gemeenschap en verdeling
 • Huwelijkse voorwaarden
 • Verrekenbedingen
 • Uitleg van overeenkomsten (huwelijkse voorwaarden, echtscheidingsconvenanten en samenlevingsovereenkomst)
 • Gemeenschap 3.7

Dagindeling

09:00 – 09:30 Ontvangst met koffie en thee
09:30 – 11:00 Blok 1
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:45 Blok 2 
12:45 – 13:30 Lunch 
13:30 – 15:00 Blok 3 
15:00 – 15:15 Pauze 
15:15 – 16:45 Blok 4 
Persoon

Sprekers

 • M.I. (Mirella) Peereboom-van Drunick

  Mr. Mirella Peerboom-van Drunick is docent/ onderzoeker Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in het personen- en familierecht, met een bijzondere interesse in het familievermogensrecht. Vanaf 2002 is zij werkzaam geweest als (senior) juridisch medewerker bij de familiekamer van de rechtbank en het gerechtshof in Den Haag. In januari 2010 is zij begonnen als docent bij de afdeling Privaatrecht van de UvA. Daar heeft zij zich verder gespecialiseerd in het familie(vermogens)recht. Sinds maart 2021 is Mirella ook werkzaam als docent personen-, familie,- en erfrecht aan de Open Universiteit. Zij schrijft een proefschrift over contracten in het familierecht. Mirella is daarnaast raadsheer plaatsvervanger bij de familiekamer van het gerechtshof 's Hertogenbosch en heeft tot 1 januari 2023 deel uit gemaakt van de redactie van Estate Planner Digitaal (EPD).

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling