KiesUwCursus
Home Cursussen Compacte basiscursus Erfrecht*

Compacte basiscursus Erfrecht*

De basisbeginselen erfrecht voor de praktijk in 1 dag!

Erfrecht in de praktijk: een stevig fundament
Om je clienten in jouw familierechtpraktijk goed te kunnen adviseren is het van belang dat je de basisbeginselen van erfrecht beheerst.

In 1 dag geeft de docent, mr. Eelco Anink, je alle voor de praktijk benodigde praktische kennis op het gebied van het erfrecht inclusief nuttige tips & tricks voor jouw praktijk.

Bestemd voor: Advocaten, advocaat-stagiaires, andere juristen en mediators.

Programma

In deze nieuwe basiscursus komen in 1 dag de erfrechtelijke onderwerpen aan bod die van belang zijn voor jouw praktijk. In korte tijd krijg je dan ook inzicht in de belangrijkste onderdelen van het erfrecht en weet je hoe je deze in jouw praktijk kunt toepassen.

Globaal programma:
-Versterfrecht
-Testamentair erfrecht
-Legitieme portie
-Gevolgen erfopvolging
-Executele
-Testamentair bewind
-Vereffening

Dagindeling

09:00 – 09:30 Ontvangst met koffie en thee
09:30 – 11:00 Blok 1
11:00 – 11:15 Pauze 
11:15 – 12:45 Blok 2 
12:45 – 13:30 Lunch 
13:30 – 15:00 Blok 3 
15:00 – 15:15 Pauze 
15:15 – 16:45 Blok 4 

Sprekers

  • Eelco Anink

    Mr. drs. Eelco Anink is advocaat en partner bij De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators. Eelco studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam na een commerciële loopbaan in de financiële sector. Tijdens zijn studie raakte hij geboeid door het familie(vermogens)recht. Naast zijn studie was hij werkzaam bij een internationaal advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien deed hij als student-assistent wetenschappelijk werk op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht. Eelco is een ervaren advocaat, gespecialiseerd in het Relatievermogens- en Erfrecht. Hij is als advocaat en mediator aangesloten bij de vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Tevens is hij lid van de specialisten Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Eelco publiceert met regelmaat in juridische vaktijdschriften over onderwerpen die het familie- en erfrecht aangaan. Voorts doceert hij Relatievermogensrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verzorgt hij postacademisch onderwijs aan advocaten, notarissen en fiscalisten op het gebied van het relatievermogensrecht en het erfrecht.

Editie(s)

  • do 09 nov 2023
  • Hotel Van der Valk Breukelen
  • Stationsweg 91
  • 3621 LK
  • Breukelen
Plan route

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling