KiesUwCursus
Home Cursussen Civiele en fiscale aspecten van internationale estate planning

Civiele en fiscale aspecten van internationale estate planning

Tijdens deze cursus zal aandacht worden besteed aan de civiele en fiscale aspecten van internationale huwelijken en nalatenschappen. Daarbij komen de Europese verordening inzake het huwelijks-vermogensrecht en de Europese Erfrechtverordening aan de orde, alsmede de internationale aspecten van de Successiewet 1956, de erfbelastingverdragen die Nederland gesloten heeft en het Besluit ter voorkoming dubbele belasting 2001. Aan de hand van casusposities zal de materie inzichtelijk worden gemaakt.

Begin volgend jaar zullen de Europese verordeningen inzake het huwelijksvermogensrecht en de vermogensrechtelijke gevolgen van geregistreerde partnerschappen binnen een groot aantal lidstaten van de Europese Unie een rol gaan spelen. Daarnaast is inmiddels enige ervaring opgedaan met de Europese Erfrechtverordening. Het Europese Hof heeft recent enkele interessante uitspraken gedaan over deze materie. Ook op het gebied van de erfbelasting laat het hof geregeld van zich horen.

Ondanks de verwoede pogingen die in het afgelopen decennium door de Europese Commissie zijn gedaan, ontkomt men echter bij grensoverschrijdende nalatenschappen vaak niet aan dubbele heffing.

Tijdens deze cursus zal zowel aandacht worden besteed aan de civielrechtelijke als aan de fiscale aspecten van internationale huwelijken en nalatenschappen. Daarbij komen genoemde verordeningen aan de orde, alsmede de internationale aspecten van de Successiewet 1956, de erfbelastingverdragen die Nederland gesloten heeft en het Besluit ter voorkoming dubbele belasting 2001. Aan de hand van casusposities zal de materie inzichtelijk worden gemaakt.

Programma

Maandag 29 oktober 2018, 13.00 – 17.30
Van der Valk Hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Sprekers

  • Prof. dr. Frans Sonneveldt

    partner Mazars Private Clients te Den Haag en hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Notalaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling