KiesUwCursus
Home Cursussen Capita selecta Civiel Bouwrecht: het adviseursrecht in de bouw

Capita selecta Civiel Bouwrecht: het adviseursrecht in de bouw

De adviseur van de opdrachtgever heeft een bijzondere rol in het bouwproces. Soms alleen in de rol van architect of van directievoerder, maar vaak een combinatie van beiden. Ook de constructeur en de projectmanager behoren tot de groep van adviseurs. Het is voor de bouwrecht jurist van belang om de verschillende rollen en de daarbij behorende aansprakelijkheden goed voor ogen te hebben bij het opstellen van overeenkomsten of bij het voeren van procedures. Procedures omtrent auteursrecht, falend toezicht en geschillen omtrent de aansprakelijkheid van de adviseur komen regelmatig voor.

In deze cursus zal het adviseursrecht uitvoerig worden behandeld en zal de rol van de adviseur vanuit meerdere invalshoeken worden belicht. Daarbij zullen de aansprakelijkheden van de adviseur, het auteursrecht en het contracteren met adviseurs aan bod komen. Uitgangspunt hierbij zijn zowel de DNR 2011, als de UAV 2012 en de wettelijke regeling.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten Bouwrecht en juristen van overheden en bouwondernemingen. Cursisten moeten basiskennis van het civiele bouwrecht bezitten en enige ervaring hebben opgedaan met het behandelen van zaken op dit gebied.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

REVIEWS

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,6!

Programma

13.15 – 13.45 Ontvangst
13.45 – 15.15 Rol van de adviseur in het bouwproces

  • Verschillende hoedanigheden
  • DNR 2011
  • Contracteren
  • Ontwerp en auteursrecht
  • Directie en vertegenwoordiging
15.15 – 15.30 Pauze
15.30 – 17.00 Rol van adviseur in het bouwproces

  • Aansprakelijkheid adviseur
  • (Recente) jurisprudentie
17.00 Afsluiting

Sprekers

  • Mr. M.R. Lim

    Partner Legaltree en lid van de praktijkgroep Bouw, Vastgoed en Huur en annotator van bouwrechtelijke uitspraken in Bouwrecht.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling