KiesUwCursus
Home Cursussen BTW en sport

BTW en sport

Met ingang van 1 januari 2019 is de BTW-sportvrijstelling uitgebreid. Het zonder winstoogmerk exploiteren van binnen- en buitensportaccommodaties is vrijgesteld van heffing van BTW. Ter compensatie zijn de subsidieregeling SPUK en BOSA geïntroduceerd.

In deze cursus bespreken we alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving, de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties en de subsidieregelingen SPUK en BOSA met u.

Tijdens de cursus gaan wij nieuwe btw-besparende modellen bespreken waaronder het door Taxnavigator ontwikkelde SPUK-model dat door enkele gemeenten met succes is geïmplementeerd en tot een beperking van de kosten van btw heeft geleid. We werken het model tijdens de cursus compleet met u uit en nemen de verschillende varianten uitgebreid door.

Thema’s die aan bod komen:

 • Wat is sport en wat niet?
 • Wat is de BTW-positie van een sportvereniging? Welke fiscale voordelen zijn te behalen? Hoe werkt een kantinestichting?
 • BTW-sportvrijstelling. Hoe ver reikt de BTW-sportvrijstelling. Wanneer is een winstoogmerk aanwezig en wat zijn de (Europeesrechtelijke) ontwikkelingen inzake BTW en sport?
 • Met welke exploitatiemodellen kan een BTW-voordeel worden gerealiseerd. Hoe werken de modellen en wat zijn de aandachtspunten?
 • Hoe werkt het SPUK-model dat door enkele gemeenten met succes is geïmplementeerd en tot een beperking van de kosten van btw heeft geleid. We werken het model tijdens de cursus compleet met u uit en nemen de verschillende varianten uitgebreid door.
 • Wat zijn de ontwikkelingen inzake gemeentelijke sportbedrijven en het vormen van een fiscale eenheid BTW.
 • Wat zijn de ontwikkelingen inzake SPUK, BOSA en de exploitatie van zwembaden?
 • Casussen

Programma

Datum en tijd: 3 februari 2020, van 12:00 tot 17:00.

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma
Aan bod komen alle BTW-aspecten van sport, de BTW-kantineregeling, de BTW-sportvrijstelling en de ontwikkelingen inzake SPUK en BOSA.

17.00 uur Einde programma

Sprekers

 • Mr dr. J.J.P. (Joep) Swinkels

  Concernfiscalist Rijksbelastingen bij Gemeente Utrecht. Vaktechnisch medewerker fiscale kennisbank Taxnavigator.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling