console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen BTW en sport (incl. SPUK, BOSA, exploitatiemodellen en eerste ervaringen en knelpunten nieuwe wetgeving)

BTW en sport (incl. SPUK, BOSA, exploitatiemodellen en eerste ervaringen en knelpunten nieuwe wetgeving)

Info

Per 1 januari 2019 is de btw-sportvrijstelling uitgebreid. Wat betekent deze uitbreiding nou precies voor btw sportstructuren? Hoe kunt u het belastingvoordeel te behouden? Is het verstandig om een sport BV op te richten? Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten van de nieuwe regelgeving? Joep Swinkels besteedt uitgebreid aandacht aan de SPUK en de BOSA. Daarnaast bespreekt hij de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u.  Joep brengt uw kennis in één middag op topniveau. De cursus is eerder beoordeeld met een 8,8!

Programma"

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma
Aan bod komen alle btw-aspecten van sport, de aanpassing van de btw-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties. U wordt bijgespijkerd over alle fiscale aspecten, de eerste ervaringen en knelpunten van de nieuwe regelgeving en u krijgt antwoord op o.a. de volgende vragen:

 • Wat is sport en wat niet? Wie kunnen gebruik maken van de fiscale voordelen van het Sportbesluit?
 • Wat is de btw-positie van een sportvereniging? Welke fiscale voordelen zijn te behalen? Hoe werkt een kantinestichting?
 • Welke exploitatiemodellen worden toegepast en wat zijn de fiscale aspecten en ontwikkelingen?
 • Welke exploitatiemodellen worden nu toegepast en wat is de visie van de Belastingdienst?
 • Welke fiscale voordelen heeft een sportbedrijf?
 • Wat houdt de wetswijziging in en hoe kunt u anticiperen? Moet u een BV oprichten of de stichting transformeren in een BV? Wat zijn de aandachtspunten?
 • Sportcoöperatie. Wat wordt bedoeld met de Sportcoöperatie en wat zijn de fiscale aspecten en fiscale voordelen?
 • Biedt het sportlandschap de mogelijkheid om de kosten van BTW te beperken?
 • Commerciële exploitatie. Welke mogelijkheden zijn er om uw sportaccommodatie in 2019 commercieel en belast met btw te exploiteren. Wat zijn de fiscale aandachtspunten van een Sport BV?
 • Wat kunt u allemaal claimen aan subsidie?
 • Hoe verkrijgt u deze subsidie? Waar moet u op letten?
 • BOSA/SPUK. Welke mogelijkheden zijn er om het bedrag aan subsidie te optimaliseren?

17.00 uur Einde programma

Persoon

Sprekers

 • Mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels

  Concernfiscalist Rijksbelastingen bij Gemeente Utrecht. Vaktechnisch medewerker fiscale kennisbank Taxnavigator

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van BTW en sport (incl. SPUK, BOSA, exploitatiemodellen en eerste ervaringen en knelpunten nieuwe wetgeving)

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Spreker
Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

0.0 totaal
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Spreker
Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Spreker
Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling