KiesUwCursus
Home Cursussen BOPZ

BOPZ

Op dinsdag 18 december vindt de – op de praktijk gerichte -verdiepingscursus Bopz voor ervaren piket-advocaten plaats. Uitgaande van een behoorlijke basiskennis wordt in vogelvlucht gekeken naar de opzet en structuur van de Wet Bopz, en van daaruit toegelicht wat de recente, voor de advocaat potentieel belangrijke en opmerkelijke ontwikkelingen zijn, en waar de Wet verplichte GGZ al een schaduw vooruit werpt.

Actuele vraagstukken en de stand van zaken in jurisprudentie over het stoornisbegrip, gevaar, causaal verband en het ‘ultimum remedium’ komen aan de orde, alsmede capita selecta als de Voorwaardelijke Machtiging en Zelfbinding. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de aansluiting tussen de praktijk van de psychiatrie (diagnostiek, behandeling, regime in de instellingen en werkwijze) en het Bopz-piket. De opties om te interveniëren – tot en met het ingewikkelde klachtrecht – worden toegelicht.Tenslotte wordt aan de deelnemers een aantal handreikingen gegeven hoe om te gaan met onoverzichtelijke of conflictueuze situaties in het werken met soms verwarde cliënten en is er ruimte voor vragen en / of casuïstiek.

Programma

Datum: dinsdag 18 december 2018
Tijd: van 15.30-20.00 uur

De aangegeven prijs voor dit college is inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.

Sprekers

  • Mr. Drs. R. Zuijderhoudt

    Mr. Drs. R. Zuijderhoudt is psychiater / psychotherapeut, niet meer praktiserend maar wel ruim 30 jaar werkzaam in de psychiatrie. Mr. Drs. R. Zuijderhoudt is psychiater / psychotherapeut, niet meer praktizerend maar wel ruim 30 jaar werkzaam in de psychiatrie. Hij heeft diverse functies binnen de GGZ bekleed, waaronder langdurig die van 'opnamepsychiater', en van geneesheer-directeur. Hij werkt als gezondheidsrechtelijk adviseur vanuit Zuijderhoudt Consultancy en geeft frequent onderwijs over de Wet Bopz en verwante thematiek, onder andere voor SSR, voor groepen piketadvocaten en de rechterlijke macht. Van zijn hand verschijnen regelmatig annotaties en publicaties op dit gebied en hij is co-auteur van een boekenbreeks over de Bopz. Rembrandt Zuijderhoudt is tevens lid van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Academia-e

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling