console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen BOA Masterclass: Coronamaatregelen en de (handhavings)praktijk

BOA Masterclass: Coronamaatregelen en de (handhavings)praktijk

Info

Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een nieuwe Coronawet. Wat gaat dat inhouden voor uw handhavingspraktijk? En wat kunt u leren van de wijze waarop de afgelopen periode onder het oude regime de Coronamaatregelen zijn gehandhaafd door gemeenten en veiligheidsregio’s?

Nieuw juridisch jasje

Tijdens deze BOA Masterclass geeft noodrechtspecialist mr. Adriaan J. Wierenga u een handzaam overzicht van de nieuwe juridische context zodat u helemaal op de hoogte bent van:

  • Wat is het systeem van de nieuwe Coronawet?
  • Wat is onder de nieuwe wet de rol van de minister, de voorzitter van de veiligheidsregio, de burgemeester en de democratische volksvertegenwoordiging?
  • Blijft de inhoud van de maatregelen gelijk? Wat wordt nu precies verboden en wat niet (meer)?
  • Hoe kunnen de maatregelen nieuwe stijl worden gehandhaafd en door wie?

Lessen van de afgelopen maanden en ‘Coronajurisprudentie’

Adriaan Wierenga heeft de ‘Coronajurisprudentie’ in kaart gebracht en deelt de conclusies hiervan met u. Graag gaat hij met u in op:

  • Laat de ‘Coronajurisprudentie’ al een eenduidig beeld zien? Wat kunnen we ervan leren?
  • Is er door juridische onduidelijkheid inmiddels ‘handhavingsverlegenheid’ ontstaan?
  • Verschilt de wijze van ‘Coronahandhaving’ van gemeente tot gemeente sterk? Zo ja, is dat wenselijk en wat zijn de gevolgen daarvan?

Sinds het uitbreken van de crisis ontving en ontvangt Adriaan Wierenga talloze vragen van onder meer burgemeesters, veiligheidsregio’s, provincies en de pers. Hij adviseert daarnaast onder meer het ministerie en de politie. Tijdens deze masterclass beantwoordt Wierenga zoveel mogelijk van de meest prangende vragen over de juridische context en de effectiviteit van de handhaving van de Coronamaatregelen in zijn algemeenheid.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 7 oktober 2020, van 13:30 tot 16:30.

Persoon

Sprekers

  • Adriaan Wierenga

    Mr. Adriaan Wierenga is rechtswetenschapper (noodrecht-specialist) bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid - Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij senior onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Zijn expertise ligt op het vlak van openbare-orderecht (noodrecht), rampenbestrijding & crisisbeheersing en burgemeestersbevoegdheden. Daarnaast is Adriaan onder meer redactielid van de Kennisbank Decentrale Regelgeving (SDU) , gastdocent aan de Nederlandse Politieacademie en is hij lid van de deskundigencommissie van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling