KiesUwCursus
Home Cursussen Blockchain en smart contracts: herijking van de rol van de vertrouwde tussenpersoon in de algoritmische samenleving

Blockchain en smart contracts: herijking van de rol van de vertrouwde tussenpersoon in de algoritmische samenleving

(R)evolutie in de (vastgoed)wereld

Blockchain en smart contracts zijn een opkomende technologie met verregaande gevolgen voor de maatschappij en het recht. Nu is het moment om te bekijken welke toekomst de technologie heeft, net na de hype. De blockchaintechnologie wordt doorgaans nog steeds slecht begrepen, terwijl we in een kritische en hoopvolle fase zijn beland. Wat gaan gedistribueerde technologie (blockchain) en automatisering op basis van algoritmen (smart contracts) betekenen voor de toekomst? Wat gaan we zien in de praktijk?

Tijdens dit symposium onder leiding van dagvoorzitter Marloes Pomp (programmaleider Blockchain bij de overheid) zullen experts en topsprekers uit het veld met een kritische blik de kansen van blockchain en smart contracts bespreken. Ook gaan zij dieper in op inhoudelijke cases. Er is gelegenheid voor interactie en om uw vragen te stellen. Aan het eind lanceert Marloes Pomp in gesprek met de auteurs van het boek Blockchain en smart contracts: herijking van de rol van de vertrouwde tussenpersoon in de algoritmische samenleving.

Het boek Blockchain en smart contracts: herijking van de rol van de vertrouwde tussenpersoon in de algoritmische samenleving is het eerste Nederlandstalige boek dat u een juridisch, technisch én maatschappelijk overzicht biedt op deze nieuwe technologie. Door de intensieve samenwerking tussen twee juristen en een computerwetenschapper is het een uniek boek dat u op een overzichtelijke en toegankelijke wijze op de hoogte brengt van de uitdagingen, mogelijkheden en beperkingen van blockchain en smart contracts. Dit boek geeft u gedegen inzicht en bereidt u voor op de toekomst van blockchain en smart contracts.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-)notarissen en andere juristen, blockchain-geïnteresseerden en beleidsmedewerkers

Programma

Datum en tijd: 5 oktober 2020, van 14:00 tot 16:45.

 

Sprekers

 • M. (Marloes) Pomp

  Programmaleider blockchainprojects overheid en auteur van ‘Blockchain in de praktijk meer dan 50 use cases van de overheid’

 • K. (Kristof) Verslype

  Kristof Verslype is doctor in de ingenieurswetenschappen (KU Leuven). Hij onderzocht hoe privacy verbeterd kan worden met behulp van cryptografie. Sinds 2011 is hij onderzoeker en adviseur bij Smals, een ICT-dienstverlener voor overheidsinstellingen in België. Zijn huidige domeinen zijn cryptografie, blockchain en privacy. Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker.

 • J. (Jeroen) Naves

  Jeroen Naves is advocaat bij Pels Rijcken. Hij is gespecialiseerd in het ICT-recht. Hij adviseert en procedeert over ICT-contracten, cloud computing, outsourcing, data en privacy.

 • T.F.E. (Eric) Tjong Tjin Tai

  Eric Tjong Tjin Tai is hoogleraar privaatrecht aan Tilburg University. Hij is tevens ingenieur Informatica (TU Delft). De afgelopen jaren heeft hij herhaaldelijk geschreven over juridische aspecten van blockchain en smart contracts, onder meer in het KNB Preadvies 2018 en als mede-onderzoeker voor het WODC rapport Blockchain en het recht (2019).

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling