KiesUwCursus
Home Cursussen Bijzonder Strafrecht (Wet wapens en munitie, Opiumwet en Wegenverkeerswet 1994)

Bijzonder Strafrecht (Wet wapens en munitie, Opiumwet en Wegenverkeerswet 1994)

In deze verdiepende cursus staat het bijzondere strafrecht centraal. De actualiteit van enkele bijzondere strafwetten wordt behandeld, te weten de Wet wapens en munitie, de Opiumwet en de delicten uit de Wegenverkeerswet 1994.

Naast de aard en systematiek van de strafbare gedragingen uit deze wetten, zal de focus liggen op de voor de strafrechtadvocaat relevante ontwikkelingen in de rechtspraak, zonder dat de (soms) complexe regelgeving, die vooral aan de Wet wapens en munitie kleeft, buiten beschouwing blijft.

Bij de Wet wapens en munitie is aandacht voor de jurisprudentiële ontwikkelingen als gevolg van de inwerkingtreding van de ‘Speelgoedrichtlijn’, de ‘sprekende gelijkenis’ en gadgets zoals het ‘creditcardmes’. In het kader van de Opiumwet worden de verschillende gedragingen in relatie tot zowel Lijst I als Lijst II drugs besproken en wordt afzonderlijk stilgestaan bij de sluiting van drugspanden.

Bij de verkeersmisdrijven komt de actualiteit van de in de praktijk meest voorkomende gedragingen van de artikelen 6, 8, en 9 WVW 1994 aan bod. Uiteraard zal waar nodig ook het commune straf(proces)recht in de cursus worden betrokken.

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Sprekers

  • prof. mr. H.J.B. Sackers

    Prof. mr. Henny Sackers is werkzaam als hoogleraar Bestuurlijk Sanctierecht bij de vaksectie strafrecht & criminologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1995 is hij tevens rechter-plv. in de rechtbank Oost-Brabant, in de rechtbank Gelderland, en raadsheer-plv. in het Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie(s)

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling