console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Getuigenbewijs in civiele zaken

Getuigenbewijs in civiele zaken

Info

De cursus “Getuigenbewijs in civiele zaken” beoogt een volledig overzicht te geven van het getuigenbewijs in een civiele procedure. Daarbij wordt het getuigenbewijs zowel van een theoretische als van een praktische kant belicht. Met name het perspectief van de rechter zal ruim aan bod komen. De cursus kent drie onderdelen.

In het eerste, meer theoretische deel wordt het traject van stelplicht naar bewijsopdracht doorgenomen. Vanuit de bewijslastverdeling wordt geanalyseerd op welke wijze bewijslast kan worden ingevuld, wanneer tegenbewijs aan de orde is en welke criteria de rechter moet hanteren bij de waardering van bewijs en tegenbewijs.

In het tweede deel staat de praktijk van het getuigenverhoor centraal. Vragen die aan de orde komen zijn de positie van partijen, advocaten en rechter tijdens het verhoor, het verschoningsrecht van de getuige, de wijze van vragenstellen en de mogelijkheden die betrokkenen hebben om het getuigenverhoor te sturen. Ook wordt aandacht besteed aan meer technische vragen zoals de vastlegging van het verhoor en de vaststelling van de getuigentaxe. 

Het derde deel is gewijd aan de bewijswaardering. De in het eerste deel geanalyseerde criteria worden nu gerelateerd aan het door partijen geproduceerde bewijs. Het denkproces van de rechter van bewijslevering naar bewijsbeslissing wordt daarbij in kaart gebracht. Dat wordt weer vertaald naar praktische aanwijzingen die bruikbaar zijn bij het getuigenverhoor zelf.

Er is steeds alle ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van eigen casus.

Programma"

Programma

De cursus wordt op donderdag 11 april 2019 van 12.45 – 17.15 uur gehouden.

Persoon

Sprekers

  • Mr. F.J. Fernhout

    Universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, oud-rechter, tevens advocaat

  • Mr. R.H.J. Otto

    Senior rechter bij de rechtbank Limburg, oud-advocaat

  • Mr. B.R.M. de Bruijn

    Rechter bij de rechtbank Limburg, oud-advocaat

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Maastricht University

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling