KiesUwCursus
Home Cursussen Beslag op en executie van onroerende zaken

Beslag op en executie van onroerende zaken

Met de sterk stijgende prijzen zijn onroerende zaken een gewild verhaalsobject. Toch zijn er de nodige valkuilen: hoe te handelen bij een gevormerkte verkoop, samenloop met andere beslagen en hypotheekhouders? Hoe zit het met roerende zaken op beslagen grond die volgens de “portcacabin-doctrine” van de Hoge Raad toch onroerend (kunnen) zijn. En wat als een onroerende zaak op naam van meerdere eigenaren staat, of deel uitmaakt van een nalatenschap of onverdeelde huwelijksgoederengemeenschap?

In deze praktijkcursus, verzorgd door een ervaren deurwaarder, wordt aan de hand van wet, jurisprudentie en praktische voorbeelden uitgebreid ingegaan op de theorie en de praktijk van het beslag op en executie van registergoederen.

Daarmee is deze cursus – fysiek of via livestream te volgen – een aanrader voor elke deurwaarder, notaris of andere jurist die in zijn of haar praktijk te maken krijgt met beslag op en executie van registergoederen.

Programma

Datum en tijdstip: vrijdag 16 september 2022, tussen 10:00-16:30
Opleidingspunten: 5 PE KBvG | 5 PE KNB
Cursuslocatie: fysieke deelname op locatie Novotel Amsterdam, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam (op 5 min. loopafstand van trein-/tramstation Amsterdam RAI). De cursus kan ook via een livestream vanuit huis/kantoor worden gevolgd, waarbij u tevens vragen kunt voorleggen aan de docent.
Cursusprijs: € 349,- ex. btw (deelname fysiek) / € 325,- ex. btw (deelname livestream) (incl. lesmateriaal).

Sprekers

  • mr. J. (John) M. Wisseborn

    Gerechtsdeurwaarder in Harderwijk, oud voorzitter van de KBvG en tuchtrechter in de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling