KiesUwCursus
€ 480,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Online cursus Beslag- en executierecht en kort geding

Online cursus Beslag- en executierecht en kort geding

Beslag- en executierecht en kort geding


De digitale cursus Beslag- en executierecht en kort geding is onderdeel van de Basiscursus Burgerlijk Procesrecht en biedt een goed inzicht in de belangrijkste onderdelen van het procesrecht en tevens een compleet overzicht van de actuele stand van zaken op het gebied van jurisprudentie en wetgeving.

Deze cursusdag op 30 november 2020 vormt onderdeel van de tweedaagse cursus Basiscursus Burgerlijk Procesrecht. Deze basiscursus is ook geschikt voor advocaten en andere juristen die voor het eerst of weer – na er uit te zijn geweest – in de civielrechtelijke procespraktijk werkzaam (gaan) zijn.

De cursus op 30 november 2020 omvat de volgende modulen:

 • Procederen in civiel kort geding
 • Beslag- en executierecht met een accent op het conservatoir beslag

Vanuit een praktijkgerichte invalshoek worden deze leerstukken, mede aan de hand van de laatste wetgeving en jurisprudentie, uiteengezet en waar nodig verdiept.

Aandacht wordt besteed aan de valkuilen die zich  kunnen voordoen voorafgaand aan de procedure alsmede tijdens het verdere verloop van het geding.
 
Deze cursus biedt een goed inzicht in de belangrijkste onderdelen van het procesrecht en tevens een compleet overzicht van de actuele stand van zaken op het gebied van jurisprudentie en wetgeving.

De afgelopen jaren is door jurisprudentie en wetgeving veel veranderd. Deze cursus voorziet, naast een uitleg van de basiskennis, in up-to-date kennis voor iedere jurist die met het procesrecht in aanraking komt, zowel in de procespraktijk als anderszins. Tijdens de cursusdag van 30 november 2020 bespreekt de docent onder meer het volgende:

 • Is het mogelijk voorafgaand aan een kort geding een soort van “freezing order” te verkrijgen?
 • Welke verweren zijn in kort geding kansrijk of juist niet?
 • Wanneer is het formeel horen van getuigen in kort geding mogelijk?
 • Mag de kortgedingrechter – met de inwerkingtreding van art. 30p Rv per 1 september 2017 – nog wel een “kopstaartvonnis” wijzen?
 • De gewijzigde praktijk bij executiegeschillen na HR 20 december 2019 (ECLI:NL:HR:2019:2026)
 • In welke gevallen is het Amsterdamse zogenoemde “bodemkortgeding” een goed alternatief voor een kort geding?
 • “Ins en outs” rond het vragen van verlof voor het leggen van conservatoir beslag en de steeds “actievere” verlofrechter
 • Kan de voorzieningenrechter ook telefonisch of voorlopig verlof verlenen?
 • Waarop kan beslag worden gelegd? Is bijvoorbeeld beslag op “bitcoins” mogelijk?
 • Kan er ook met een “drone” beslag worden gelegd?
 • Komt er nu eindelijk duidelijkheid over de vraag of de kantonrechter ook bevoegd is in executiegeschillen in kantonzaken?
 • Wanneer is het mogelijk om uitsluitend op grond van een belangenafweging een conservatoir beslag opgeheven te krijgen?

Doelgroep
Advocaten die het burgerlijk procesrecht beoefenen, rechtsbijstandjuristen, civiele-procesjuristen van bedrijven en andere academisch geschoolde juristen

Sprekers

 • mr. R.G. (Robert) Hendrikse

  Senior professional support lawyer/ advocaat bij Van Doorne, docent Burgerlijk Procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam, de Beroepsopleiding Advocatuur en de Law Firm School, bewerker van onder meer de 21e druk van het Compendium BPR (Stein/Rueb)

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling