KiesUwCursus
Home Cursussen Bescherming van persoonsgegevens voor advocaten en advocatenkantoren

Bescherming van persoonsgegevens voor advocaten en advocatenkantoren

De AVG dwingt ondernemingen en organisaties beter om te gaan met het managen van de data (persoonsgegevens) die zij verwerken. Advocaten en advocatenkantoren werken ook met persoonsgegevens. De AVG heeft gevolgen voor hun bedrijfsvoering. Als advocaten de persoonsgegevens van hun cliënten en prospects zorgvuldig verwerken, wordt de kwaliteit van hun dienstverlening ook beter.

In deze cursus komen de verplichtingen, rechten en veranderingen uit de AVG aan de orde die het meest relevant zijn voor advocaten en advocatenkantoren. Vragen die worden beantwoord zijn o.a.:

  • Moet ik als advocaat een verwerkingsregister opstellen?
  • Moet het advocatenkantoor een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) aanstellen?
  • Wie zijn mijn verwerkers en met welke partijen moet ik als advocaat afspraken maken over de doorgifte van data?

Met het antwoord op deze vragen kunt u ervoor zorgen dat de organisatie van uw advocatenkantoor in staat zal zijn om te voldoen aan de verplichtingen uit de AVG.

Na afloop van het programma kent u:

  • De belangrijkste verplichtingen voor advocaten en advocatenkantoren die voortvloeien uit de AVG;
  • tips voor een adequate invoering van de AVG in uw eigen kantoororganisatie;
  • privacyregels met betrekking tot uw cliënten, wederpartijen en medewerkers;
  • de regels voor het maken van een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tijdens de cursus is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en zal aan de hand van diverse voorbeelden de materie worden toegelicht.

Programma

Datum: 5 oktober 2018
Cursus: 13:00-17:30

Sprekers

  • Mw. Mr. K.M.J. (Karolina) Dorenbos

    Zelfstandig advocaat Arbeid, Medezeggenschap en Privacy en eigenaar van Human scale law te Heiloo; Naast vele jaren ervaring in de advocatuur heeft Karolina gewerkt bij de rechterlijke organisatie en het bedrijfsleven. Zij is ook docent privacy bij verschillende onderwijsinstellingen, erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten en verzorgt inhouse cursussen en workshops bij organisaties, ondernemingen en andere advocatenkantoren. Karolina publiceert regelmatig in vaktijdschriften en blogt over arbeid, medezeggenschap en (HR-gerelateerde) privacy. Zij is lid van verscheidene beroepsverenigingen, waaronder de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Privacy Recht.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling