KiesUwCursus
Home Cursussen Beëindiging arbeidsrelatie (e-learning)

Beëindiging arbeidsrelatie (e-learning)

In deze cursus leert de cursist de basisbeginselen van het ontslagrecht: In welke gevallen kunnen werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst beëindigen? Op welke gronden kunnen zij dat doen? Welke termijnen gelden daarbij en wanneer is een vergoeding verschuldigd? De cursus beschrijft op duidelijke en begrijpelijke wijze de verschillende vormen van beëindiging van de arbeidsovereenkomst, voorzien van veel praktijkvoorbeelden en tips.

Deze juridische nascholing bestaat uit:

  • Blok A Ontslag buiten de rechter om
  • Blok B Ontslag via het UWV
  • Blok C Ontslag via de kantonrechter
  • Blok D Ontslagvergoedingen

In Blok A komen aan de orde: proeftijdontslag, het einde van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, de beëindigingsovereenkomst en de opzegging met instemming van de werknemer, ontslag op staande voet en pensioenontslag.
Blok B behandelt de ontslagprocedure bij het UWV in geval van bedrijfseconomisch ontslag en ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.
Blok C bespreekt ontbinding door de kantonrechter in geval van disfunctioneren, verwijtbaar gedrag van de werknemer, een verstoorde arbeidsrelatie en overige gronden.
In Blok D komen de verschillende ontslagvergoedingen aan de orde, te weten de aanzegvergoeding, de vergoeding inzake onregelmatig ontslag, de transitievergoeding en de billijke vergoeding.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • hebt u een overzicht van de verschillende manieren waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd kan worden;
  • weet u op welke wijze en op welke gronden u een onterecht ontslag kunt aanvechten;
  • bent u op de hoogte van praktische, recente jurisprudentie.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt altijd gebruikmaken van de online omgeving (cursussen worden actueel gehouden).

Docent(en)

  • mr. dr. Marlies Vegter

    Mr. dr. Marlies Vegter werkt als zelfstandig jurist in Bergen (NH). Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en discriminatierecht. Marlies is onder meer redacteur van Tekst & Commentaar Arbeidsrecht, JAR, SmartNewz, en het Tijdschrift voor Recht en Arbeid. Daarnaast is zij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam, lid van het EU Network of Legal Experts in the Field of Gender Equality en lid van de Landelijke Klachtencommissie ongewenst gedrag (LKOG).

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling