KiesUwCursus
Home Cursussen Basisopleiding tot mediator (6-daagse)

Basisopleiding tot mediator (6-daagse)

Mediation is een uitermate intrigerend, veelzijdig en uitdagend vak. Een vak dat intensief van A tot Z geleerd en geoefend moet worden. De bijbehorende technieken worden constant aangescherpt, gecontroleerd en vernieuwd. Mediation heeft ons hart en dat is terug te vinden in al onze trainingen, van de basisopleiding tot de vele verdiepingstrainingen.

De training behandelt het mediationproces in chronologische volgorde vanuit de optiek van de mediator. Elke fase van het proces wordt grondig geoefend en theorie wordt steeds gevolgd door training. Zo groeit de deelnemer steeds meer naar het mediatorschap en naar de bijbehorende basishouding.

Basisopleiding tot mediator wordt onder meer gevolgd door:

 • leidinggevenden, professionals, personeelsfunctionarissen, klachtbehandelaars en vertrouwenspersonen;
 • advocaten(1), notarissen, accountants, organisatieadviseurs en bedrijfsjuristen;
 • professionals die mediation aan hun praktijk willen toevoegen;
 • (aankomend) ondernemers, die een eigen mediationpraktijk willen starten​

Te behalen resultaten

 1. je kunt professioneel bemiddelen op het kennis- en vaardigheidsniveau dat het MFN (voorheen het NMI) vereist;
 2. je beschikt over een basishouding waardoor je door partijen wordt aanvaard als bemiddelaar;
 3. je beheerst onderhandelingsprocessen en technieken en kunt deze aansturen;
 4. je bent in staat partijen te bewegen aanvaardbare oplossingen te zoeken.

Bekijk hier de weekendvariant van de basisopleiding tot mediator!

Programma

Datum: 22 jan 2020, 23 jan 2020, 12 feb 2020, 13 feb 2020, 19 feb 2020, 20 feb 2020
let op: de accommodatiekosten zijn niet inbegrepen in de prijs

Sprekers

 • mevrouw drs. W. de Weerd (Windy)

  Windy de Weerd is MfN-registermediator, trainer en (team)coach. Tijdens haar werk maakt Windy onder meer gebruik van non-verbale analyse, die haar in staat stelt snel inzicht te krijgen in de onbewuste processen. Dat inzicht geeft bij conflicten extra informatie over hoe personen elkaar in hun interactie onbewust prikkelen tot conflictgedrag.

 • de heer M.R. Veermans (Mark)

  Mark Veermans is specialist op het gebied van ervarend en ontdekkend leren. Sinds 1995 faciliteert hij als zelfstandig ondernemer tal van organisaties in leerprocessen op individueel, team- en teamoverstijgend niveau. Als teamcoach is hij moderator van veranderprocessen. Als trainer verzorgt hij trainingen op specifieke gebieden zoals conflicthantering, oplossingsgericht werken en mediation. Als mediator houdt hij zich bezig met bestuurlijke conflicten, zakelijke geschillen, burenconflicten en is specialist in omgangszaken na echtscheiding (ook samengestelde gezinnen). Als adviseur begeleidt hij organisaties bij veranderprocessen en bij samenwerkingsvraagstukken.

 • mevrouw mr J.R.C. Lesage-den Hollander (Roelfina)

  Mr. Roelfina Lesage - den Hollander heeft sinds 1996 een brede werkervaring op verschillende vlakken opgedaan, ook in het buitenland. Daardoor heeft zij een breed blikveld en een groot inlevingsvermogen verworven. In 2006 startte zij haar eigen bedrijf waarbij zij zich met name richtte op het personen- en familierecht, naast het arbeidsrecht. Zij ontwikkelde zich hierbij van nature ook in de richting van mediation. Als mediator heeft zij zich gespecialiseerd in familie- en arbeidsmediations.

 • de heer mr E. Krens (Erwin)

  Erwin Krens (1966) heeft als trainer gewerkt bij de Rijksuniversiteit Leiden en is als extern adviseur verbonden geweest aan de gemeente Amsterdam. Vervolgens is hij van 1996 tot 2006 werkzaam geweest als advocaat. Daarnaast is hij vanaf 1998 werkzaam geweest voor de Merlijn Groep als directeur van de productgroep Mediation, mediator (met name arbeidsconflicten en overheidsgerelateerde conflicten), (team)coach, trainer en organisatieadviseur. Sinds het najaar van 2013 is hij freelance betrokken bij de Merlijn Groep. Als freelance-trainer verzorgt hij de basisopleiding tot mediator, verdiepingstrainingen voor mediators, de opleiding tot coach, communicatietrainingen en diverse trainingen (op maat) op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Merlijn groep

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling