KiesUwCursus
Home Cursussen Basiscursus Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens

Basiscursus Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens

INLEIDING

Privacy en bescherming van persoonsgegevens was een aantal jaren geleden nog een niche-onderwerp voor een klein aantal specialisten. Inmiddels is het ‘mainstream’ geworden en is kennis op dit gebied voor iedere jurist van belang. De cursus ‘Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens’ biedt in één dag een stevige basis. Tijdens de cursus zal ruim aandacht worden besteed aan praktische toepassing en aan de actuele ontwikkelingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de ePrivacyverordening, handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens, de stand van zaken rond export van gegevens naar de Verenigde Staten en de recente jurisprudentie. De cursus is daarmee ook interessant voor juristen met ervaring op dit gebied, die hun basiskennis willen opfrissen en de laatste actualiteiten willen vernemen.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en overheidsjuristen. De cursus is een basiscursus. Voorkennis van het privacy-recht is niet vereist om deze cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is basis.

Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 11.00 Inleiding – privacy vs. bescherming van persoonsgegevens
Privacy als grondrecht
Basisbegrippen AVG
11.00 – 11.15 Pauze
11.15 – 12.45 Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG

  • Doelbinding
  • Transparantie
12.45 – 13.30 Lunch
13.30 – 15.00 Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG (vervolg)

  • Informatiebeveiliging; datalekken
  • Accountability (o.a. register, DPIA)

Doorgifte van gegevens buiten de EU, mede aan de hand van het arrest Schrems II

15.00 – 15.15 Pauze
15.15 – 16.45 Toezicht, handhaving
Casusbehandeling; capita selecta
16.45 Afsluiting

Sprekers

  • Mr. J.A.N. Baas

    Advocaat & Partner La Gro Geelkerken Advocaten te Leiden. Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken.

Editie(s)

  • do 01 jun 2023
  • Mercure Hotel Amsterdam West
  • Oude Haagseweg 20
  • 1066 BW
  • Amsterdam
Plan route
  • do 07 dec 2023
  • Novotel Brainpark te Rotterdam
  • K.P. van der Mandelelaan 150
  • 3062 MB
  • Rotterdam
Plan route

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling