KiesUwCursus
Home Cursussen Basiscursus huurrecht bedrijfsruimte

Basiscursus huurrecht bedrijfsruimte

Algemene huurrecht thema’s en bedruifsruimten

In deze cursus komen op de eerste lesdag de algemene huurrechtthema’s aan bod, zoals aangaan en beëindigen van huurovereenkomsten en de verplichtingen van huurder en verhuurder. Tijdens de tweede lesdag rondom de huur van bedrijfsruimtes wordt onder meer ingegaan op de onderwerpen als indeplaatsstelling, vaststelling huurprijzen, en beëindiging van de huur van bedrijfsruimten.

Het programma is gebaseerd op de toetstermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak huurrecht, uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Binnen huurrecht is specifieke wet- en regelgeving en gedegen kennis van de rechtspraak een vereiste om adequaat te adviseren en procederen. Ben je praktijkjurist met weinig of geen kennis van het huurrecht? Dan omvat deze basiscursus alle elementaire onderdelen van het huurrecht op het gebied van bedrijfsruimte.

Onze driedaagse Basiscursus Huurrecht woon- en bedrijfsruimte is interessant je als je op beide terreinen, dus zowel het woon- als bedrijfsruimterecht werkzaam bent of gaat zijn. Werk je specifiek op het deelgebied huurrecht woonruimte, dan kun je kiezen voor de tweedaagse Basiscursus Huurrecht woonruimte.

Wat is de doelgroep?

Deze basiscursus is ontwikkeld voor iedere (juridische) professional die in de praktijk intensief werkzaam is, of gaat worden, op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimtes.

Dat kan vanuit een zeer diverse achtergrond, zoals: advocaten(-stagiaires), juristen, juridisch adviseurs en professionals uit bedrijfsleven en overheid, rechtsbijstandsjuristen, rechtshulpverleners, vakbondsjuristen en juristen en professionals binnen woningbouwcorporaties.

Wat is de cursusvorm?

Deze basiscursus bestaat uit twee modules:

 • Module 1: Huurrecht algemeen (lesdag 1)
 • Module 2: Huurrecht bedrijfsruimte (lesdag 2)

Elke module duurt één dag, tijdens deze dag werk je met praktijkgerichte casuïstiek en voorbeelden.

Wie zijn de docenten?

Ivette Mol
Mark van Heeren

Wat leer je tijdens de Basiscursus Huurrecht bedrijfsruimte?

Na afloop van deze cursus:

 • ken je en begrijp je de belangrijkste en meest voorkomende deelonderwerpen uit het huurrecht (algemeen en bedrijfsruimte) waar je in de praktijk het meest mee te maken hebt;
 • ben je in staat om het geleerde te vertalen naar adviezen of procedures in kwesties en vraagstukken rondom huur en verhuur van bedrijfsruimtes.

Wat ontvang je na afronding van de Basiscursus Huurrecht bedrijfsruimte?

 • 10 PO-punten (NOvA 10 PO J) voor advocaten;
 • 10 MfN PE-punten. Deze opleiding is door MfN erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Ivette Mol over huurrecht

Is iets een gebrek of niet en verdient een bepaald gebrek een huurprijsvermindering? In onderstaande video stelt Ivette Mol, een van de docenten van deze cursus, een aantal vragen die tijdens de cursus uitgebreid worden besproken.

Programma

Inhoud


Module 1: huurrecht algemeen

In de eerste module staat het algemene deel van het huurrecht centraal. Aan bod komen:

 • definitie huur en categorisering;
 • verplichtingen huurder en verhuurder;
 • einde en overgang huur;
 • opleveringsverplichting huurder.
Module2: huurrecht bedrijfsruimte
De focus ligt in module drie op het bedrijfsruimterecht, waaronder de onderwerpen:

 • inleiding en kwalificatie 290-bedrijfsruimte/230a-ruimte, connexiteit;
 • gemengde huurovereenkomsten, inclusief bedrijfsruimte/230a-ruimte;
 • huurtermijnen, opzegging en vergoeding bij opzegging bedrijfsruimte;
 • inleiding ROZ-model bedrijfsruimte;
 • huurprijsaanpassing bedrijfsruimte;
 • indeplaatsstelling;
 • Exploitatieplicht bedrijfsruimte.Werkwijze


Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. Naast ‘klassieke’ kennisoverdracht behandelen we elk dagdeel een of meerdere casusposities van de behandelde stof. Verder krijg je handige tips en praktische adviezen voor jouw praktijk. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal


Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Sprekers

 • Ivette Mol

  Ivette Mol is partner bij Law&Pepper Advocaten en gespecialiseerd in huurrecht, in de breedste zin van het woord. Zowel huurders als verhuurders kunnen bij haar terecht voor advies en ondersteuning. Het accent in haar advies- en procespraktijk ligt op bedrijfsruimte-huurrecht. Zo treedt ze op voor winkel- en hotelketens, (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars, financiële instellingen, overheidsinstellingen en woningcorporaties. Ivette doceert geregeld over het huurrecht en zij publiceert met enige regelmaat over dit vakgebied. Zij is bestuurslid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en zij is redactielid van het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte.

 • Mark van Heeren

  Mark van Heeren is sinds 1996 advocaat. Hij houdt zich vrijwel uitsluitend bezig met het huurrecht van bedrijfsruimte. Vanaf 2014 heeft hij zijn eigen in Breda gevestigde kantoor. Daarvoor was hij partner bij Deterink advocaten en notarissen in Eindhoven waar hij leiding gaf aan de sectie huurrecht. Mark doceert regelmatig en is al sinds vele jaren vaste medewerker bij het Tijdschrift van Huurrecht Bedrijfsruimte. Sinds 2016 is hij bestuurslid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (portefeuille specialisatie opleiding).

Editie(s)

Plan route
Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling