console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Basiscursus AVG voor advocaten & juridisch professionals

Basiscursus AVG voor advocaten & juridisch professionals

Info

Deze basiscursus AVG op post-academisch niveau is specifiek bedoeld voor advocaten en juridische professionals vanuit alle sectoren die nog geen of weinig kennis hebben over AVG. De cursist krijgt bij het volgen van deze cursus inzicht in de belangrijkste onderdelen van de AVG en het toepassingsbereik. Door de behandeling van de kernbepalingen en begrippen en de werking van de AVG kan de cursist de regels vertalen naar concreet advies voor cliënten. In deze basiscursus is veel aandacht voor praktijkvoorbeelden en is er ook ruimte voor de cursist om deze aan te dragen. Na afloop van deze cursus weet de cursist wanneer er met persoonsgegevens wordt gewerkt, wat moet worden vastgelegd en wat er met deze data gebeurt.

Deelnemers

Academisch geschoolden zoals advocaten, bedrijfsjuristen en andere juridische professionals.

Resultaat

Belangrijkste begrippen en onderdelen kennen van de AVG, kunnen toetsen wanneer gegevens persoonsgegevens zijn, de vereisten kennen voor de verschillende grondslagen voor verwerkingen, weten welke rechten betrokkenen hebben en beoordelen welke privacy risico’s verwerkingen met zich meebrengen.

Na afloop van deze cursus weet de cursist wanneer er met persoonsgegevens wordt gewerkt, wat moet worden vastgelegd en wat er met deze data gebeurt. De cursist ontvangt een certificaat (met 6 PO punten).

Programma"

Programma

Datum en tijd: 19 mei 2020 van 10:00 tot 17:00 uur

Persoon

Sprekers

 • Mr. Dr. Bart W. Schermer

  Bart is één van de bekendste juridische privacy experts in Nederland. Hij is gespecialiseerd in het gebied van Privacy en ICT recht en is verantwoordelijk voor de juridische projecten binnen Considerati. Bart is tevens als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling eLaw bij de Universiteit van Leiden en begeleidt daar ook promovendi.

 • Mr. Dr. Hielke Hijmans

  Hielke is een breed erkend specialist op het gebied van Europees recht en privacyrecht en heeft op deze terreinen gepubliceerd, met veel aandacht voor de rechtsstaat, de democratie en de mensenrechten.

 • Drs. Bart Pegge

  Bart is director van de public affairs praktijk van Considerati. Door zijn ervaring ziet hij als geen ander de impact van online platforms op beleid en wet- en regelgeving. Hij heeft veel public affairs ervaring in de digitale sector en begrijpt de gevolgen die nieuwe regels kunnen hebben voor bedrijven.

 • Dr. Ir. Jaap-Henk Hoepman

  Jaap-Henk is een autoriteit op het gebied van privacy enhancing technologies en is tevens universitair hoofddocent aan de Raboud Universiteit en de Universiteit van Groningen. Naast zijn werk als hoofddocent, houdt Jaap-Henk zich bezig met onderzoek naar privacy by design, privacy en ICT security bij de Universiteit van Tilburg.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Considerati

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling