KiesUwCursus
Home Cursussen AVG-thema’s nader bekeken

AVG-thema’s nader bekeken

In de training gaan onze privacy experts onder meer in op binding corporate rules, de verwerkersovereenkomst, registers en de Functionaris Gegevensbescherming (FG). Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met een praktijkcasus.

Privacywetgeving kent open normen en grijze gebieden. U dient deze te kunnen identificeren en op een deskundige en begrijpelijke wijze naar de praktijk te kunnen vertalen.

Na het volgen van deze training kunt u:

 • Vaststellen wanneer iemand verwerkingsverantwoordelijke of verwerker is 
 • Bepalingen uit een verwerkersovereenkomst opstellen en toetsen
 • Beoordelen of en hoe een DPIA uitgevoerd moet worden
 • Beoordelen of een incident kwalificeert als datalek
 • Adviseren over de afhandeling van een datalek
 • Aangeven met wat voor aspecten rekening moet worden gehouden bij export van gegevens buiten de EER
 • Uitleggen hoe de handhaving en toezicht op de AVG in Nederland is geregeld 

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Programma

Datum en tijd: dinsdag 19 september 2023, van 09:30 – 17:00 uur

Sprekers

 • Dimmen Smolders

  Dimmen Smolders werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij maakt onderdeel uit van het privacyteam en adviseert opdrachtgevers over alle aspecten van privacy. Dimmen is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en Certified Information Privacy Technologist (CIPT). Dimmen deed in 2011 al onderzoek naar het privacyrecht. Hij is jarenlang werkzaam geweest als jurist bij diverse data-gedreven bedrijven. Daardoor brengt hij uitgebreide ervaring mee op het gebied van uiteenlopende juridische thema’s, het opstellen en uitonderhandelen van contracten en de omgang met persoonsgegevens en de AVG. Dimmen staat namens ICTRecht bedrijven, non-profitorganisaties en overheden bij met privacy advies in begrijpelijke taal. Zo helpt hij bij het opstellen van privacyverklaringen, het opstellen van en onderhandelen over verwerkersovereenkomsten en het uitvoeren van DPIA’s en risicoanalyses.

 • Caroline van Ekeren

  Bij ICTRecht maakt Caroline van Ekeren als juridisch adviseur onderdeel uit van het privacyteam. Binnen deze functie houdt zij zich bezig met het beantwoorden van uiteenlopende privacy- en telecommunicatievraagstukken. Caroline ondersteunt organisaties bij het opstellen van een privacybeleid, het inrichten van projecten in lijn met de privacywetgeving en het voeren van onderhandelingen. Naast het geven van juridisch advies is ze enthousiast om trainingen te geven over awareness, privacy, phishing en IT & recht, en ondersteunt ze organisaties bij geschillen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van ICTRecht

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling