console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Arbeidsconflicten en Mediation voor arboprofessionals

Arbeidsconflicten en Mediation voor arboprofessionals

Info

Slepende ziekteprocessen in conflictsituaties waarbij de werknemer vast zit in zijn psychische klachten en met een terugkerend verhaal over misdragingen van zijn werkgever bij de bedrijfsarts komt. De communicatie stokt, verwijten gaan over en weer en de verzuimbegeleider dreigt de kop van jut te worden. Omstandigheden waar niemand vrolijk van wordt en die doorbroken dienen te worden.

Result Mediation biedt in een dagtraining inzicht in de werking van vastzittende conflicten en geeft verdiepende informatie inzake relevante juridisch ontwikkelingen.

 • Uitgebreid practicum
 • Gericht op Arboprofessional
 • Trainers met uitgebreide kennis en ervaring

Nieuw arbeidsrecht en de nieuwe NVAB richtlijn Arbeidsconflicten

De veranderingen in het arbeidsrecht en ontslagrecht per 1 januari 2020 worden behandeld. Hiermee worden aan de verzuimbegeleider handvatten verschaft voor wanneer deze geconfronteerd wordt met een arbeidsconflict. Ook de nieuwe NVAB richtlijn arbeidsconflicten  komt uitgebreid aan de orde.

Deze nieuwe Richtlijn is in juli 2019 verschenen. Nieuw is bijvoorbeeld het uitgebreide stroomschema voor de verzuimbegeleider (bedrijfsarts). Hierbij is ook het juridisch kader geactualiseerd. Naast de bedrijfsarts worden de rollen van ander experts in het proces behandeld en toegelicht. Na het volgen van de training zullen arbo-professionals nog sneller en doelgerichter arbeidsconflicten kunnen beoordelen en begeleiden.

Praktijk

Het middagdeel bestaat uit een uitgebreid practicum, waarin de theorie uit het ochtendgedeelte kan worden toegepast. Aan de hand van een casus wordt er door alle praktijksituaties heen gelopen. Centraal staat hoe men in een conflict komt en er weer uitkomt en hoe de arbo professional zelf uit het conflict blijft.

Programma"

Programma

Dag 1, 17 maart 2020 09:00 – 17:00
09:30-10:00 uur Inventarisatie Leerdoelen
10:00-10:45 uur Juridische Ontwikkelingen
10:45-11:00 uur Pauze
11:00-12:00 uur STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten
12:00-12:30 uur Lunchpauze
12:30-14:00 uur Practicum/rollenspelen/uitwerking leerdoelen
14:15-16:00 uur Rollenspelen/uitwerking leerdoelen
16:00-17:00 uur Evaluatie, toetsen leerdoelen
Persoon

Sprekers

 • Maartje van 't Zelde

  Arbeidsmediator

 • Leon Hoornweg

  Arbeidsmediator, Mediator in international organisations, Trainer & Zakelijke mediator

 • Diederik Diercks

  Arbeidsmediator, Directie, Trainer & Zakelijke mediator

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Result Mediation

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling