console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Actueel! Online cursus Grensoverschrijdend gedrag: de grens bereikt?

Actueel! Online cursus Grensoverschrijdend gedrag: de grens bereikt?

Info

Sinds de aflevering van #Boos over The Voice is grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer een ‘hot topic’. Op 17 mei 2023 werd de handreiking Meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer uitgebracht door regeringscommissaris Mariëtte Hamer. En in het voorjaar van 2024 verscheen het Rapport van Rijn over de misstanden bij de NPO.  Maar wat zijn nu eigenlijk de juridische parameters en welke stappen moet men wanneer zetten?

De rechtspraak laat een divers beeld zien. Van ontslag op staande voet tot ‘ach, het hoort bij de knuffelcultuur in het bedrijf’. De Hoge Raad heeft zich in een aantal beschikkingen en arresten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag uitgelaten. Steeds meer is ook aandacht voor het doen van onderzoek en de positie van de (vermeende) agressor. Tijd om de balans op te maken en de grenzen te verkennen. Van zorgplicht van de werkgever voor een veilige werkvloer, het (niet) mogen inzien van een personeelsdossier tot ontslag. Alle facetten van dit juridische en vooral praktische mijnenveld komen tijdens deze online cursus voorbij.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

Programma"

Programma

10.00Start online cursus

11.00Pauze

11.15Vervolg online cursus

12.15Einde online cursus

Persoon

Sprekers

  • prof. mr. dr. A.R. Houweling

    Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van LegalPlanet

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling