console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus gebiedsbescherming

Actualiteitencursus gebiedsbescherming

Info

Tijdens deze actualiteitencursus gebiedsbescherming ligt de focus op recente jurisprudentie en wetgeving op het gebied van de bescherming van gebieden onder de Wet natuurbescherming (Wnb). Denk daarbij aan jurisprudentie over de toetsing van bestemmingsplan, Wnb-vergunningen en de problematiek na het PAS. Daarbij wordt o.a. ingegaan op de (on)mogelijkheden van een ecologische toetsing bij een toename van stikstofdepositie, de wijze waarop diverse (beheer- en mitigerende) maatregelen in een passende beoordeling kunnen worden ingezet en op het onlangs in werking getreden stikstofregistratiesysteem.

Doelgroep
De actualiteitencursus gebiedsbescherming is bedoeld voor advocaten en juristen werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten, provincies waterschappen en rijksdiensten.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus gebiedsbescherming bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docent
Lees hier meer over Marieke Kaajan.

Wat leer je?
Na het volgen van deze actualiteitencursus:
– kun je de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gebiedsbescherming benoemen.
– kun je de betekenis van deze ontwikkelingen in verband brengen met je dagelijkse praktijk.

Benodigde voorkennis
Voor het volgen van deze cursus is voorkennis van het wettelijk systeem uit de Wnb een vereiste.

Afronding
Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:
– 3 PO-punten.
– een certificaat.

Programma"

Programma

Programma
Je krijgt een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van gebiedsbescherming. Vanwege de actuele aard van de cursus wordt de exacte inhoud vlak voorafgaand aan de cursus bepaald. Zo krijg je altijd de meest relevante en actuele informatie.

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Persoon

Sprekers

  • mevr. mr. drs. M.M. Kaajan

    Marieke Kaajan is een van de oprichters van ENVIR Advocaten B.V., het enige advocatenkantoor dat uitsluitend werkzaam is op het gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht (zie https://envir-advocaten.com/nl/). Dit kantoor bestaat sinds 2014, daarvoor werkte Marieke bij Stibbe Advocaten. Marieke Kaajan is gespecialiseerd in het bestuursrecht en heeft daarbinnen een duidelijke focus op het omgevingsrecht, vergunningverlening, alsmede op energie- en overige gereguleerde aspecten. Binnen haar specialisme houdt ze zich onder andere bezig met alle relevante vergunningen voor omvangrijke (industriële) projecten (water-, afval-, omgevingsvergunning en vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming). Marieke wordt door de Chambers erkend voor haar focus op het natuurbeschermingsrecht (zie https://chambers.com/profile/individual/877832?publicationTypeId=7) . Marieke publiceert regelmatig over met name het natuurbeschermingsrecht in diverse op haar vakgebied toonaangevende tijdschriften. In 2018 heeft Marieke samen met Prof. Backes, Prof. Freriks en L. Boerema het boek “Natuurbeschermingsrecht” afgerond, een publicatie waarin alle facetten van het natuurbeschermingsrecht beschreven en becommentarieerd worden. Bij OSR geeft Marieke de cursus Wet natuurbescherming. Deze cursus geeft zij al sinds 2013.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling