KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus contractenrecht

Actualiteitencursus contractenrecht

Actuele thema’s contractenrecht

Als juridisch professional wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen op het gebied van het contractentrecht. Met deze actualiteitencursus ben je in één middag weer helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als jurist.

Jaap Dammingh (Universitair docent en advocaat) behandelt de actuele thema’s. Hij brengt je op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving en bespreekt de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak. Ook behandelt hij diverse casusposities om het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Wat is de doelgroep?

De actualiteitencursus contractenrecht is ontwikkeld voor advocaten en andere juristen die cliënten bijstaan in het contractenrecht.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van één middag.

Wie is de docent?

Jaap Dammingh

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus contractenrecht?

Na afloop van deze cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het contractenrecht;
 • kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus contractenrecht?

 • een certificaat;
 • 4 PO. Deze cursus is door de NOvA erkens als PE cursus.

Programma

Inhoud


Tijdens deze actuaiteitencursus komen aan de hand van concrete casus en recente rechtspraak de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Uitleg van contracten;
 • Niet-nakoming van verbintenissen:
  1. Ontbinding van het contract (art. 6:265 BW)
  2. Schadevergoeding (art. 6:74 BW)
  3. Verzuim en ingebrekestelling

 • Opschorting;
 • Boetebeding;
 • Opzegging.


Werkwijze


Deze actualiteitenbijeenkomst sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casuïstiek en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van de docent, die weet wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceert.

Materiaal


Vooraf ontvang je van ons de meest actuele informatie in de digitale leeromgeving.

Sprekers

 • Jaap Dammingh

  Jaap Dammingh is hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de rechtspositie van de makelaar in onroerende zaken. Hij heeft in de loop der jaren veel artikelen en annotaties geschreven over met name de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, het huurrecht en het contractenrecht in het algemeen (een lijst van publicaties kan via [email protected] worden opgevraagd). Aan de universiteit doceert Dammingh contractenrecht, huurrecht en burgerlijk procesrecht. Hij verzorgt zeer geregeld cursussen over de koop van onroerende zaken, huurrecht en contractenrecht voor advocaten en notarissen (ook ‘inhouse’). Tevens treedt hij als docent op voor zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School. Dammingh is in het verleden als advocaat werkzaam geweest (alles bij elkaar omstreeks 6 jaar). Thans is hij als adviseur verbonden aan het advocatenkantoor 2BW Advocaten te Nijmegen. Daarnaast is hij geregeld (als secretaris) betrokken bij arbitrageprocedures via het Nederlands Arbitrage Instituut.

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling