KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus civiel proces- en bewijsrecht

Actualiteitencursus civiel proces- en bewijsrecht

Cursus actualiteiten burgerlijk procesrecht
Als advocaat wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen in het burgerlijk procesrecht en het civiele bewijsrecht. Je hebt basiskennis en weet natuurlijk dat het bijhouden van die kennis onontbeerlijk is om adequaat te kunnen procederen. Met deze cursus ben je in één dag weer helemaal up-to-date.

De senior-raadsheer van een gerechtshof, tevens vast docent burgerlijk procesrecht en auteur op dit gebied, behandelt in deze cursus de actualiteiten burgerlijk procesrecht, juist ook vanuit het rechterlijk oogpunt.
In één dag zet de docent de voor de praktijk meest relevante ontwikkelingen en onderwerpen van de afgelopen periode op een rij. Deze worden ook in een groter kader geplaatst, zodat je de consequenties voor je praktijk goed kunt overzien.

Thema’s zijn onder andere: actuele highlights in de jurisprudentie van de Hoge Raad invoering Spoedwet Rechtsvordering per 1 oktober 2019, actuele jurisprudentie en de ontwikkelingen rond digitaal procederen

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van 5 uur.

Docenten
Onze topdocent Steven Venhuizen weet als geen ander wat er speelt in het civiele proces- en bewijsrecht. Hij hanteert actuele casuïstiek en doceert met aanstekelijk enthousiasme.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

– kun je de laatste ontwikkelingen op het gebied van het burgerlijk proces- en bewijsrecht benoemen;
– weet je hoe je deze kennis kunt toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
– 5 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
– een certificaat.

Wat cursisten zeggen over deze cursus
“Het was een goede opleiding. Veel informatie op heldere en goed te volgen wijze gebracht. Docent geeft goed les.
Fijn dat er ruimte was voor vragen en opmerkingen.”

“Het is altijd plezierig een cursus van de heer Venhuizen te volgen: actueel en met veel enthousiasme gebracht. Er is
voldoende tijd voor vragen en het materiaal is goed bruikbaar in mijn dagelijkse praktijk.”

“Prima cursus. Docent uitstekend. Zeer relevant voor mijn praktijk. Materiaal op tijd beschikbaar. Kan goed dienst doen
als naslagwerk.”

Programma

Inhoud
Ochtend
Actualiteiten Procesrecht

Middag
Actualiteiten Bewijsrecht:

– Bewijsaanbod
– Bewijslastverdeling

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het digitale studiemateriaal.

Sprekers

  • Steven Venhuizen

    Na een succesvolle start als juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder, heeft mr. Steven Venhuizen sinds 1985 zijn waardevolle expertise ingezet binnen de rechterlijke macht. Zijn indrukwekkende carrière begon met het afronden van de Raio-opleiding in Arnhem en Nijmegen, waarna hij vanaf 1991 zijn bijdrage leverde aan de rechtbank 's-Hertogenbosch. Sinds 2001 heeft hij zijn positie versterkt als senior raadsheer bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch, waar zijn inzicht en kennis van onschatbare waarde zijn. Parallel aan zijn rechterlijke werkzaamheden heeft mr. Venhuizen sinds 1984 met toewijding juridisch onderwijs verzorgd. In eerste instantie bestreek dit diverse rechtsgebieden, maar geleidelijk verschoof zijn focus naar het burgerlijk recht. Vanaf 2001 heeft hij zich uitsluitend gericht op het burgerlijk procesrecht, waarin hij momenteel een breed scala aan cursussen aanbiedt. Wat zijn onderwijs zo uniek maakt, is zijn vermogen om de theoretische aspecten op boeiende wijze te verbinden met de praktijk. Met zijn rijke ervaring op de juridische 'werkvloer' slaagt hij erin om zelfs de meest complexe procesrechtelijke regels tot leven te brengen. Dit betekent dat de cursisten, die vaak ook civiele procedures voeren, de opgedane kennis tijdens de cursus direct kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling