KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus bewindvoering Wsnp

Actualiteitencursus bewindvoering Wsnp

Op de hoogte van de Wsnp

Deze actualiteitencursus brengt je in één dag helemaal op de hoogte van de veranderingen, nieuwe inzichten en ontwikkelingen rond de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Als je in je werk te maken hebt met de Wsnp, heb je vast al ervaren dat hierin regelmatig van alles verandert. Daarom krijg je in deze cursus les van drie ervaren docenten die je meenemen in de wet- en regelgeving, rechtspraak en actuele thema’s uit de Wsnp.

Wat is de doelgroep?

Deze actualiteitencursus is ontwikkeld voor bewindvoerders Wsnp en andere professionals die werkzaam zijn binnen het werkveld van de schuldenproblematiek.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag. De cursus bestaat uitsluitend uit face-to-face-onderwijs.

Wie zijn de docenten?

Geert Lankhorst
Matthieu Verhoeven
Theo Pouw

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus bewindvoering Wsnp?

Na afloop van deze cursus:

 • ben je op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en rechtspraak op Wsnp-gebied;
 • weet je wat de actuele thema’s rond de Wsnp zijn.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus bewindvoering Wsnp?

 • 6 PE-punten als je Wsnp-bewindvoerder bent (deze cursus is erkend door Bureau Wsnp);
 • 6 PO J-punten als je advocaat bent (deze cursus is erkend door de NOvA);
 • bewijs van deelname.

Deelname leden BBW tegen gereduceerde prijs

Leden van de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp (BBW) volgen deze cursus tegen een gereduceerde prijs van € 275,00. Vul daartoe de code: ACTSNA221 in, in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Programma

Inhoud


Deze actualiteitencursus start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Op dit moment staan de volgende onderwerpen gepland:

 • Laatste stand van zaken rondom wet/ en regelgeving en beleid wsnp en msnp;
 • Saldi bij de Wsnp en dwangakkoord;
 • Vtlb en kinderalimentatie;
 • Actuele rechtspraak


Omdat we het programma zo actueel mogelijk willen maken, kan het zijn dat we het nog wijzigen.

Werkwijze


Je volgt deze cursus in een face-to-face-bijeenkomst met maximaal 35 medecursisten. Zo is de interactie tussen jou, je medecursisten en de docent gegarandeerd.

Materiaal


Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons het cursusmateriaal waarmee je je vast kan voorbereiden op de cursusdag. Je krijgt op de dag zelf ook hand-outs met samenvattingen.

Sprekers

 • Matthieu Verhoeven

  Matthieu Verhoeven heeft van 1983 tot en met 1993 als advocaat bij een civielrechtelijke praktijk gewerkt. Van 1994 tot en met 1998 werkte hij als rechter bij de rechtbank Almelo waarna hij tot 2003 de functie van vice-president bij diezelfde rechtbank vervulde. Van 2003 tot 2009 is hij vervolgens werkzaam geweest als sectorvoorzitter sector civiel. Matthieu Verhoeven werkt nu als coördinerend vicepresident bij de rechtbank Overijssel. Daarnaast doceert en examineert Matthieu in de Leergang Wsnp.

 • Theo Pouw

  Mr. Th.A. Pouw (1945) koos na zijn studie aan de Universiteit Utrecht, het Europa College (Brugge) en Washington University (St. Louis, Missouri, USA), in 1976 voor de advocatuur. Aanvankelijk voerde hij een algemene praktijk, maar geleidelijk aan beperkte hij zich tot het insolventierecht, dat hij sinds 1995 tot 2015 onafgebroken heeft gedoceerd aan Maastricht University. Hij bewerkte het standaardstudieboek over faillissementsrecht van mr. A.M.J. van Buchem-Spapens en schreef met collega Israël het deel Insolventierecht van de Boom Basics-reeks. In 2005 eindigde zijn advocatenloopbaan met zijn benoeming tot raadsheer plaatsvervanger in het gerechtshof ‘s- Hertogenbosch, welke functie hij tot 1 januari 2015 combineerde met het docentschap aan Maastricht University. Mr. Pouw maakte deel uit van de Raad van Toezicht van de orde van advocaten in het (toenmalige) arrondissement Maastricht en was vele jaren bestuurslid van de Stichting Rechtshulp Zuid-Limburg. Momenteel is hij lid van de AWB-Commissie van Maastricht University en maakt hij deel uit van de redactie van het tijdschrift WSNP Periodiek.

 • Geert Lankhorst

  Geert Lankhorst is beleidsadviseur bij de Directie Rechtsbestel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en redactielid van het Tijdschrift Schuldsanering. Daarnaast doceert en examineert Geert in de Leergang Wsnp van OSR Juridische Opleidingen.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling