KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus arbeidsrecht

Actualiteitencursus arbeidsrecht

Actuele arbeidsrechtelijke thema’s

Tijdens de actualiteitencursus behandelt Ruben Houweling een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Hij brengt je op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving en bespreekt de meest actuele rechtspraak. Gerrard Boot behandelt actuele rechtspraak en ontwikkelingen ten aanzien van het ontslagrecht.

Wat is de doelgroep?

Deze cursus is bedoeld voor juristen en advocaten die te maken hebben met het arbeidsrecht. Verder is deze actualiteitencursus relevant voor iedere (juridisch) professional die in zijn of haar praktijk intensief werkzaam is, of gaat worden.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag.

Wie zijn de docenten?

Ruben Houweling
Gerrard Boot

Wat leer je tijdens de Actualiteitencursus arbeidsrecht?

Na afloop van deze cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht;
 • kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de Actualiteitencursus arbeidsrecht?

 • 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Ruben Houweling over de actualiteiten arbeidsrecht

We kunnen met recht stellen dat het arbeidsrecht een dynamisch rechtsgebied is. In onderstaande video vertelt hoogleraar Ruben Houweling, een van de docenten van de cursus, een aantal ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied die in de actualiteitencursus besproken worden.

Programma

Inhoud


Programma ochtend (Ruben Houweling):

 • Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving;
 • Laatste ontwikkelingen en rechtspraak op diverse onderdelen binnen het arbeidsrecht;Programma middag (Gerrard Boot):

 • Compleet overzicht van actualiteiten en rechtspraak op het vlak van het individuele ontslagrecht;
 • Recente wijzigingen in wet- en regelgeving met betrekking tot het ontslagrecht.NB: Om de inhoud van deze cursus zo actueel mogelijk houden, maken we het volledige programma pas bekend in de reader.

Werkwijze


Deze actualiteitenbijeenkomst sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten Ruben Houweling en Dirk van Genderen. Boegbeelden van de juridische praktijk, die weten wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceren.

Materiaal


Vooraf ontvang je van ons een reader met de meest actuele informatie.

Sprekers

 • Ruben Houweling

  Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In juni 2011 is Houweling benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Houweling is daarnaast redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Vanaf 2009 is Houweling als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. Verder is Houweling raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Den Haag.

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling