KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus Arbeidsongeschiktheidsrecht

Actualiteitencursus Arbeidsongeschiktheidsrecht

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Sinds 2009 heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zich veelvuldig uitgelaten over de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Het CRvB spreekt zich uit over het overgangsrecht, over arbeidsongeschiktheid bij aanvang van de verzekering en over duurzame arbeidsongeschiktheid volgens artikel 47 van de Wet WIA. Maar ook uitspraken over moeilijk objectiveerbare aandoeningen en de waarde van neurologisch onderzoek bij met name whiplash en uiteraard over de omvang van het geding in hoger beroep in arbeidsongeschiktheidszaken.

Tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht worden de belangrijkste actuele onderwerpen op het gebied van arbeidsongeschiktheid uitgebreid doorgenomen.

Wat is de doelgroep?

Deze cursus is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen, vakbondsjuristen, overheidsjuristen en juristen bij de rechterlijke macht die goed thuis zijn in sociale zekerheidszaken en die zijn kennis wil bijhouden.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van vijf uur.

Wie zijn de docenten?

Bernard de Leest
Kerstin Hopman

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeidsongeschiktheidsrecht;
 • kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:

 • 5 PO-punten;
 • bewijs van deelname.

Praktische informatie

Om het maximale rendement uit deze bijeenkomst te halen, nodigen wij u uitdrukkelijk uit om vooraf uw praktijkvraagstukken in te dienen.
Dien hier uw praktijkvraagstukken in.

De docenten kunnen dan uw vragen en zaken als uitgangspunt nemen tijdens de bijeenkomst. De medische, arbeidskundige en procesrechtelijke aspecten van deze vraagstukken worden geanalyseerd en toegelicht met recente jurisprudentie.

Programma

InhoudOchtendprogramma (Bernard de Leest):

 • Wajong
 • AwbMiddagprogramma (Kerstin Hopman)

 • ZW
 • WIA

Sprekers

 • Bernard de Leest

  Bernard de Leest is advocaat bij Zumpolle Advocaten (Utrecht). Hij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, in het bijzonder in het sociaal verzekeringsrecht. Bernard is bestuurslid van de SSZ, docent bestuursrecht in de beroepsopleiding voor de advocatuur, docent aan de UvA en bij SSR. Daarnaast verzorgt hij diverse cursussen op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht voor OSR. Bernard is hoofdredacteur van Nederlandse Documentatie Sociale Zekerheid, kernredacteur en auteur bij Sdu Arbeidsrecht en auteur bij het Tijdschrift Recht en Arbeid.

 • Kerstin Hopman

  Sinds 1 juni 2010 is Kerstin Hopman als zelfstandig advocaat in Alkmaar gevestigd. Tot die tijd is zij gedurende ruim 23 jaar werkzaam geweest bij verschillende werkgevers. In 1987 startte zij haar loopbaan bij het toenmalige GAK, het huidige UWV. Zij heeft daar op verschillende juridische afdelingen gewerkt en op die manier de nodige ervaring opgedaan op het gebied van sociale zekerheid. In 1998 maakte zij de overstap naar de Rechtskundige Dienst van de FNV, waar zij zich ook in het arbeidsrecht kon specialiseren. In 2002 werd zij als advocaat beëdigd en werkte zij bij advocatenkantoor Oudegracht in Alkmaar. Naast haar werkzaamheden als rechtshulpverlener is zij al jaren werkzaam als docent op het gebied van sociale zekerheid en op beperkte schaal ook van arbeidsrecht. Zij doceert aan vakgenoten werkzaam bij allerlei organisaties. Tevens is zij hoofddocent Socialezekerheidsrecht bij de beroepsopleiding binnen de advocatuur. Verder heeft zij in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties verricht.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling