KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht

Actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)

Sinds de invoering van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (kortgezegd: de WIA) heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zich veelvuldig uitgelaten over deze wet en de daarbij horende regelgeving op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Tal van interessante uitspraken worden jaarlijks gepubliceerd waarbij de Raad standpunten inneemt die voor de dagelijkse rechtspraktijk van groot belang zijn.

Tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen en de meest recente jurisprudentie op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid uitgebreid besproken.

Wat is de doelgroep?

Deze cursus is bedoeld voor jurdisch professionals die regelmatig te maken hebben met wet- en regeling op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Te denken valt hierbij aan advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen, vakbondsjuristen, overheidsjuristen en juristen bij de rechterlijke macht.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van vijf uur.

Wie zijn de docenten?

Bernard de Leest
Kerstin Hopman

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeidsongeschiktheidsrecht;
 • kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:

 • 5 PO-punten;
 • bewijs van deelname.

Programma

InhoudOchtendprogramma (Bernard de Leest):

 • Wajong
 • AwbMiddagprogramma (Kerstin Hopman)

 • ZW
 • WIA

Sprekers

 • Bernard de Leest

  Bernard de Leest werkt sinds 1996 als advocaat bij Zumpolle Advocaten. Daarvoor werkte hij als jurist bij het Bureau voor Rechtshulp in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, in het bijzonder in het sociaal verzekeringsrecht. Ook is hij lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten, hoofddocent bewijsrecht bestuursrecht en docent bestuursrecht in de beroepsopleiding voor de advocatuur en doceert hij bij diverse opleidingsinstituten. Daarnaast is bij hoofdredacteur Nederlandse Documentatie Sociale Zekerheid, kernredacteur en auteur bij Sdu Arbeidsrecht en auteur bij het Tijdschrift Recht en Arbeid.

 • Kerstin Hopman

  Sinds 1 juni 2010 is Kerstin Hopman als zelfstandig advocaat in Alkmaar gevestigd. Tot die tijd is zij gedurende ruim 23 jaar werkzaam geweest bij verschillende werkgevers. In 1987 startte zij haar loopbaan bij het toenmalige GAK, het huidige UWV. Zij heeft daar op verschillende juridische afdelingen gewerkt en op die manier de nodige ervaring opgedaan op het gebied van sociale zekerheid. In 1998 maakte zij de overstap naar de Rechtskundige Dienst van de FNV, waar zij zich ook in het arbeidsrecht kon specialiseren. In 2002 werd zij als advocaat beëdigd en werkte zij bij advocatenkantoor Oudegracht in Alkmaar. Naast haar werkzaamheden als rechtshulpverlener is zij al jaren werkzaam als docent op het gebied van sociale zekerheid en op beperkte schaal ook van arbeidsrecht. Zij doceert aan vakgenoten werkzaam bij allerlei organisaties. Tevens is zij hoofddocent Socialezekerheidsrecht bij de beroepsopleiding binnen de advocatuur. Verder heeft zij in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties verricht.

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling