KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Actualiteiten WGR

Cursus Actualiteiten WGR

Op de hoogte van de laatste wijzigingen met betrekking tot de WGR

In deze cursus actualiteiten WGR worden juristen in één middag op de hoogte gesteld van de laatste wijzigingen met betrekking tot de Wet gemeenschappelijke regelingen.

Het recht rond intergemeentelijke samenwerking is weer in beweging. Op 1 juli 2022 zal naar verwachting de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen ter verbetering van de democratische legitimatie in werking treden. Tijdens deze actualiteitencursus gaan we in op deze wijziging en hoe deze geïmplementeerd kan worden. 

We staan daarbij ook stil op andere ideeën op grip op gemeenschappelijke regelingen te krijgen. We zullen ook kort stil staan bij de gevolgen van de Wet open overheid op gemeenschappelijke regelingen.

De Tweede Kamer en Eerste Kamer hebben ook opgeroepen meer onderzoek te doen naar democratische legitimatie van samenwerking, en om een kader te ontwerpen voor de democratische legitimatie van privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden. We zullen eveneens kort stilstaan bij de vraag in hoeverre bepaalde instrumenten ook daar kunnen worden ingezet.

Voor wie is deze cursus?

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden. Maar ook voor juristen bij het Rijk die te maken hebben met vraagstukken van verzelfstandiging kunnen aanschuiven. Voorkennis van het bestuursrecht, met name titel 10.1 Awb, en van de verschillende samenwerkingsvormen wordt wel verondersteld. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Reacties deelnemers
”Combinatie theorie en praktijkvoorbeelden.”
”Voldoende diepgang, heldere uitleg en presentatie.”

Programma

Datum: maandag 27 juni 2022, 14.00 – 17.30 uur college
Locatie: Hybride. Omdat er grote vraag is naar zowel cursussen online als ook cursussen op de VU, zullen de cursussen van de VU Law Academy in het voorjaar van 2022 allemaal hybride worden aangeboden. Dit betekent dat u als cursist kunt kiezen of u de cursus live op de VU of live online via Zoom volgt. U maakt uw voorkeur kenbaar (live op de VU of live online via Zoom) via een nieuw veld op het inschrijfformulier van de cursussen. Let op: indien zich minder dan 5 cursisten opgeven voor de klassikale variant, behoudt de VU Law Academy zich het recht voor om de cursus alleen online aan te bieden. We laten u dit tijdig voor de start van de cursus weten.

Sprekers

  • Mr. Rob de Greef

    partner en juridisch organisatieadviseur bij PROOF Adviseurs te Rotterdam. Docent/onderzoeker staats en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Editie(s)

  • ma 27 jun 2022
  • Vrije Universiteit
  • De Boelelaan 1105
  • 1081 HV
  • Amsterdam
Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling