KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Verbintenissenrecht

Actualiteiten Verbintenissenrecht

De cursus ‘Actualiteiten Verbintenissenrecht’ valt uiteen in twee delen: een deel Aansprakelijkheidsrecht en een deel Verbintenissenrecht. Docent Edwin van Wechem bespreekt in beide delen ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie met nadruk op de ontwikkelingen in de Hoge Raad arresten. Het is immers altijd een beetje ‘eten wat de Hoge-Raad-pot schaft’. Actuele ontwikkelingen die zich afspelen vóór de cursusdatum worden altijd meegenomen.

Op het gebied van het Contractenrecht zijn diverse ‘land mark arresten’ gewezen op het gebied van exoneraties alsook op het gebied van mededelingsplichten en conformiteit alsook op het gebied van dwaling. Eveneens heeft het onderwerp ‘borgtocht’ de aandacht van ons hoogste rechtscollege. In het Aansprakelijkheidsrecht kan men niet om de Urgenda-zaak en de schietpartij in Alphen a/d Rijn heen en evenmin om het arrest over de moeders van Srebenica. Daar komt bij dat de Hoge Raad ook nieuwe inzichten biedt over kansschade en aanwijzingen verstrekt over de wijze van schadebegroting. Meer in het bijzonder wijst de Hoge Raad richting bij begroting van zaakschade en over toepassing van de omkeringsregel.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten. Niveau is verdieping

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

REVIEWS

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met het uitmuntende cijfer 10! Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  • Prof. Van Wechem is een uitstekende docent!
  • Prima cursus.

Programma

12.30 – 13.00Ontvangst met een broodje
13.00 – 15.00Actualiteiten Contractenrecht
15.00 – 15.15Pauze
15.15 – 17.15Actualiteiten Aansprakelijkheidsrecht
17.15Afsluiting

 

Sprekers

  • Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem

    Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

Editie(s)

  • di 10 dec 2024
  • Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • K.P. van der Mandelelaan 150
  • 3062 MB
  • Rotterdam
Plan route

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling