console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Actualiteiten verbintenissen- en goederenrecht

Actualiteiten verbintenissen- en goederenrecht

Info

Aan de hand van recente jurisprudentie van (vooral) de Hoge Raad worden diverse leerstukken uit het verbintenissenrecht en het goederenrecht behandeld.

De te bespreken leerstukken zijn afhankelijk van hetgeen in een periode van ongeveer een jaar voorafgaand aan de cursus in de rechtspraak aan de orde is geweest. Hierbij kan bij het verbintenissenrecht worden gedacht aan leerstukken als:
– de totstandkoming van overeenkomsten
– nakoming en niet-nakoming
– schadevergoeding op grond van wanprestatie (en ook verzuim en ingebrekestelling) en
– aansprakelijkheid op grond van onder andere onrechtmatige daad.

Bij het goederenrecht kan worden gedacht aan leerstukken op het gebied van:
– pand- en hypotheek en
– persoonlijke zekerheden (hoofdelijkheid, borgtocht en bankgarantie).

Deze verdiepingscursus is bestemd voor advocaten en andere juristen die zich in hun dagelijkse praktijk bezighouden met het goederenrecht en het overeenkomsten- en/of aansprakelijkheidsrecht.

Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in rechtspraak, literatuur en wetgeving op het gebied van het goederenrecht en op het gebied van het verbintenissenrecht in ruime zin.

Programma"

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Persoon

Sprekers

  • prof. mr. J.B. Spath

    Mevrouw prof. mr. J.B. (Hanneke) Spath (1978, Nijmegen) is met ingang van 1 september 2012 benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling