KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Strafrecht

Actualiteiten Strafrecht

De heer Janssen zal aan de hand van casusposities actuele ontwikkelingen inzake de voorlopige hechtenis bespreken. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: schorsingsmodaliteiten, borgstelling, insluitbevoegdheden naast de reguliere inverzekeringen inbewaringstelling en eisen van Europees recht.

De heer De Roos behandelt andere actuele ontwikkelingen in het strafprocesrecht met het accent op de rol van de raadsman en de bewijsmotivering.

Programma

Datum en tijd: 14 april 2020, van 10.00 tot 17.30 uur.

Sprekers

  • Dhr. mr. G.P.C Janssen

    Dhr. mr. G.P.C. Janssen is al vele jaren vicepresident en voorzitter van de meervoudige strafkamer in de rechtbank Amsterdam. Hij heeft ervaringen op het gebied van grote strafzaken zoals de moord op agente Cevat en de zaak tegen Geert Wilders. Naast zijn rechterschap doceert hij voor instellingen zoals het SSR, het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht, en geeft hij verschillende trainingen aan rechters en advocaten. 1 van zijn specialismen is voorlopige hechtenis.

  • Dhr. prof. mr. T. de Roos

    De heer prof. mr. T. de Roos studeerde rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam en werkte als advocaat te Amsterdam, als hoogleraar strafrecht aan de universiteit van Maastricht, Leiden en Tilburg, en als raadsheerplaatsvervanger in het hof Den Bosch. Hij heeft diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van Restorative Justice Nederland (RJN) en voorzitter van de Permanente Commissie van deskundigen Vreemdelingenrecht, asiel- en strafrecht (commissie Meijers, gericht op de EU). Hij publiceert regelmatig over diverse onderwerpen die de strafrechtspleging raken.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling