console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Strafrecht: verweren in het voorbereidend onderzoek en ter terechtzitting

Actualiteiten Strafrecht: verweren in het voorbereidend onderzoek en ter terechtzitting

Info

In deze praktijkcursus vertelt één van de meest vooraanstaande strafrechtjuristen van Nederland over recente ontwikkelingen in de strafrechtspraktijk. Deze vernieuwde cursus zal de strafpleiter aan de hand van actuele casusposities meenemen naar en door de ontwikkelingen op het gebied van de vormverzuimen binnen en buiten het voorbereidend onderzoek. Praktische toepassing van de rechtspraak van de Hoge Raad op dit gebied staat centraal.

Ook zal worden ingegaan aan de hand van actuele casusposities op de toepassing in de praktijk van materieelrechtelijke verweren. Hierbij zal ook worden stilgestaan bij forensisch-technische verweren in strafzaken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van recente ontwikkelingen op forensisch-wetenschappelijk gebied. Deze cursus is een voortzetting van de cursus strafrecht die Prof. Knoops de afgelopen jaren voor EduLaw heeft verzorgd. Dit jaar staan de vormverzuimen binnen het voorbereidend onderzoek en ter terechtzitting centraal. Aandacht zal zijn voor actuele rechtspraak m.b.t. strafprocesrecht en de toepassing hiervan in de strafrechtpraktijk alsmede de vertaalslag naar verdedigingsstrategieën.

 

Programma"

Programma

Cursuslocatie: 4-sterren Hotel Holiday Inn Amsterdam, De Boelelaan 2, 1083 HJ Amsterdam (op 5 min. loopafstand van trein/metrostation RAI)

Datum: 6 december 2018
Cursustijden: van 10.00 tot 17.30 uur.

De genoemde cursusprijs is inclusief lunch en lesmateriaal.

Persoon

Sprekers

  • Prof. mr. dr. G.G.J.A. Knoops

    Prof. Knoops treedt op in nationale en internationale strafzaken, o.a. bij de Hoge Raad der Nederlanden, het EHRM in Straatsburg, het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia en het Internationaal Strafhof te Den Haag. Prof. Knoops is een veelgevraagde spreker in binnen- en buitenland. Van zijn hand verschenen talloze publicaties.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling