KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten strafrecht (2)

Actualiteiten strafrecht (2)

De heer Janssen zal aan de hand van casusposities actuele ontwikkelingen inzake de voorlopige hechtenis bespreken. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: schorsingsmodaliteiten, borgstelling, insluitbevoegdheden naast de reguliere inverzekeringen inbewaringstelling en eisen van Europees recht.

De heer De Roos behandelt andere actuele ontwikkelingen in het strafprocesrecht met het accent op de rol van de raadsman en de bewijsmotivering.

Programma

Datum en tijd: 2 oktober 2020, van 10.00 tot 17.30 uur.

Sprekers

  • Dhr. mr. G.P.C. Janssen

    Dhr. mr. G.P.C. Janssen is al vele jaren senior rechter en voorzitter van de meervoudige strafkamer in de rechtbank Amsterdam. Hij heeft ervaring op het gebied van grote strafzaken zoals de moord op agent Cevat en de zaak tegen Geert Wilders. Naast zijn rechterschap doceert hij voor instellingen zoals de SSR en geeft hij verschillende trainingen aan rechters en advocaten. 1 van zijn specialismen is voorlopige hechtenis.

  • Dhr. prof. mr. T. de Roos

    Dhr. prof. mr. T. de Roos studeerde rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam en hij werkte als advocaat te Amsterdam, als hoogleraar strafrecht aan de universiteiten van Maastricht, Leiden en Tilburg en als raadsheer-plaatsvervanger in het hof Den Bosch. Hij heeft diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van Restorative Justice Nederland (RJN) en voorzitter van de Permanente Commissie van deskundigen Vreemdelingenrecht, asiel- en strafrecht (commissie Meijers, gericht op de EU). Hij publiceert regelmatig over diverse onderwerpen die de strafrechtspleging raken.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling