KiesUwCursus
€ 445,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Actualiteiten Privacyrecht

Actualiteiten Privacyrecht

Twee jaar AVG: de stand van zaken

Op privacygebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Toezichthouders zijn overgegaan tot handhaving van de AVG en leggen boetes op, nieuwe wetgeving als de E-Privacyverordening wordt voorbereid en er is belangrijke jurisprudentie. Bent u goed op de hoogte?

Privacyrecht staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Terecht, want sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Duidelijk is dat de toezichthouders hun focus hebben verschoven van voorlichting naar handhaving; de eerste (hoge) boetes zijn opgelegd.

Op Europees niveau zijn door de European Data Protection Board diverse richtsnoeren gepubliceerd die de AVG verder verduidelijken. Ook wordt nog steeds gewerkt aan de nieuwe E-Privacyverordening die onder meer gevolgen heeft voor direct marketing en het gebruik van cookies.

Niet alleen op wetgevingsgebied, maar ook in de rechtspraak rondom privacy zijn er ontwikkelingen. De Nederlandse rechter heeft al meerdere keren schadevergoeding toegekend wegens schending van de privacyregels.

In deze cursus Actualiteiten Privacyrecht gaat de docente in op recente boetes en andere handhavingsacties van de (nationale) toezichthouder(s). Zij bespreekt de nieuwe richtsnoeren van de European Data Protection Board en besteedt aandacht aan de belangrijkste (Europese) privacyjurisprudentie. Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de actuele thema’s.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Overzicht van de belangrijkste recente ontwikkelingen in het privacyrecht.
  • Nieuwe richtsnoeren van de European Data Protection Board.
  • Toezicht en handhaving AVG.
  • Recente jurisprudentie privacyrecht.
cpo-altijd-scherp-banner

Programma

Datum en tijd: 26 mei 2020 van 13.30 uur tot 16.45 uur

Sprekers

  • Mr. Frederike van der Jagt-Vink

    advocaat Hunter Legal, Amsterdam en fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht, Radboud Universiteit

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling