console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen NIEUW Actualiteiten Personen- en familierecht inclusief relatievermogensrecht

NIEUW Actualiteiten Personen- en familierecht inclusief relatievermogensrecht

Info

In deze actualiteitencursus wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht), scheidingsrecht, afstammings- en adoptierecht, alsmede gezags- en omgangsrecht. Ook actualiteiten betreffende meerderjarigenbescherming komen aan de orde.

De belangrijkste actualiteiten liggen op het gebied van het relatievermogensrecht (recente jurisprudentie) en van het afstammings- en gezagsrecht (toekomstige wetgeving, in het bijzonder de Wet van rechtswege ontstaan van gezamenlijk gezag door erkenning en de twee conceptwetsvoorstellen Wet kind, draagmoederschap en afstamming en Wet deelgezag van 24 april 2020). Ook het naamrecht (toekomstige wetgeving, in het bijzonder het wetsvoorstel dubbele achternaam van 10 december 2021) en de burgerlijke stand (toekomstige wetgeving, in het bijzonder het wetsvoorstel veranderen voorwaarden voor wijziging vermelding geslacht in geboorteakte van 3 mei 2021) komen aan de orde. 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten Familierecht, notarissen en kandidaat-notarissen en andere academisch gevormde juristen die familierechtelijke zaken behandelen. Het niveau is verdieping. Om de cursus met succes te kunnen volgen moet de cursist basiskennis van het Familierecht bezitten.

Het niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Programma"

Programma

12.30 – 13.00 Ontvangst met een broodje en registratie
13.00 – 15.00
– Relatievermogensrecht (huwelijks- partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht)
– Naamrecht
– Burgerlijke stand
15.00 – 15.15 Pauze
15.15 – 17.15
– Scheidingsrecht
– Afstammings- en adoptierecht
– Gezags- en omgangsrecht
– Meerderjarigenbescherming: curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap
17.15 Afsluiting

Persoon

Sprekers

  • Prof. mr. A.J.M. Nuytinck

    Emeritus hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Emeritus hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en Familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen (RU). Lid Staatscommissie Herijking Ouderschap (2014 - 2016). Adviseur initiatiefnemers Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling